Συνέντευξη για τους 30ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες

Με τις πρωταθλήτριες Μαρία Μπελιμπασάκη και Ράνια Ρεμπούλη να πλαισιώνουν τους εξέχοντες οργανωτικούς παράγοντες των επετειακών 30ων Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων που φέτος θα διεξαχθούν στην Κω, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 12:00. στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ.

Εκτός από πρωταθλήτριές μας θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν ο ΓΓ του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Γιαννέλλης –Θεοδοσιάδης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, ο πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού Κω Αθανάσιος Σταματάκης  και ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Βασίλης Ζήκας

Από το 1927 στο 2018

Ιστορία 30 διοργανώσεων γράφουν φέτος οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στην Κω στις 20 και 21 Οκτωβρίου στο νέο Στάδιο Ανταγόρας.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες διεξήχθησαν για πρώτη φορά το 1927 στη Μυτιλήνη.

Το 1986 το τότε Υπουργείο Αιγαίου, σημερινό Υπουργείο Ναυτιλίας – Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ο ΣΕΓΑΣ αναγνωρίζοντας την έλλειψη κινήτρων στη νησιώτικη νεολαία, αναβίωσαν τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου και τους κατέταξαν στους κυρίαρχους στόχους της ετήσιας δραστηριότητάς τους.

Από το 1986 μέχρι σήμερα, οι αγώνες διεξάγονται κάθε χρόνο κυκλικά  σε μία από τις τέσσερις  Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. του Αιγαίου πελάγους: Λέσβου – Λήμνου, Χίου – Σάμου – Ικαρίας, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, έτσι ώστε κάθε χρόνο να διεξάγονται σε διαφορετική  Ε.Α.Σ. και αν είναι δυνατόν σε διαφορετικό νησί.

Στο χρονικό διάστημα αυτό ο χώρος του Αιγαιοπελαγίτικου συμπλέγματος, με αρχικό κίνητρο τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου,  ανέδειξε στην πορεία ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές. Επίσης διπλασίασαν τον αριθμό σωματείων και αθλητών, οι οποίοι μάλιστα διακρίνονταν μαζικά στα πανελλήνια πρωταθλήματα και στελεχώνουν τις εθνικές ομάδες όλων των κατηγοριών.

Το μεγαλύτερο όμως επίτευγμα αυτών των αγώνων είναι ότι έγιναν αιτία να δημιουργούνται στο νησί που διεξάγονται κάθε χρόνο, άριστες αθλητικές εγκαταστάσεις (νέα σύγχρονα στάδια ή ανακατασκευή, συντήρηση και εξοπλισμός των παλαιών) που βοηθούν την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού και αποτελούν πόλο έλξης για τη νεολαία των νησιών του Αιγαίου.

Τον αγώνα διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Κω.

Κατεβάστε την εφαρμογή