Η Ολυμπιακή ομάδα Νέων αναχωρεί για το Μπουένος Άιρες

Στο μακρινό Μπουένος Άιρες θα ταξιδέψουν το μεσημέρι της Τρίτης (2/10) 13 αθλητές και αθλήτριες, μέλη της αποστολής που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Η ομάδα του στίβου είναι ιδιαίτερα δυνατή καθώς αποτελείται από αθλητές και αθλήτριες, που διαθέτουν τα αγωνιστικά εφόδια να φτάσουν στη διάκριση. Η αποστολή θα ταξιδέψει αύριο το μεσημέρι στις 16.00 για την Μαδρίτη κι από εκεί για την πρωτεύουσα της Αργεντινής. Τα αγωνίσματα του στίβου θα διεξαχθούν 11-17 Οκτωβρίου με αρκετές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής κυρίως στις ρίψεις, τα οριζόντια άλματα και τους δρόμους μεγάλων αποστάσεων.

Στην ελληνική ομάδα μετέχει και η Παναγιώτα Δόση, που στους δύο αγώνες που πραγματοποίησε το Σεπτέμβριο έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση, αφού ξεπέρασε το 1,80 μ. στο ύψος και είχε καλά άλματα στο 1,84 μ., στην προσπάθεια της να πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ Κ18.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού κάναμε χαλαρή προπόνηση και τους τελευταίους δύο μήνες μπήκαμε στο στάδιο της προετοιμασίας. Η αλήθεια είναι πως το απόλαυσα αρκετά, ίσως γιατί τον Μάιο που ξεκινούσε ο προαγωνιστικός κύκλος προετοιμασίας ήμουν τραυματισμένη. Στους αγώνες που έκανα σε Νάουσα και Σέρρες έδειξα σε καλή κατάσταση, ωστόσο οι συνθήκες δεν ήταν αυτές που θα ήθελα για να κυνηγήσω το κάτι παραπάνω, αφού δεν είχα τον απαιτούμενο συναγωνισμό”, είπε η νεαρή αθλήτρια από την Κέρκυρα και συμπλήρωσε: “Το επίπεδο των Αγώνων στο Μπουένος Άιρες θα είναι υψηλό, αντίστοιχο εκείνου στο Γκιορ. Εγώ θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό”. Η Δόση αγωνίστηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιορ, όπου κατέλαβε την 10η θέση με 1,74 μέτρα. Η αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ 1,83 μ., επίδοση που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ Κ18.

Αναλυτικά η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

Παίδες

110 μ. εμπ.: Γιάννης Καμαρινός (Ολυμπιακή Δομή)
Επί κοντώ: Αντώνης Σάντας (ΑΟ Φιλοθέης)
Σφυροβολία: Θοδωρής Ζιώγας (ΓΑΣ Νιγρίτας “Βισάλτης”)
Ακοντισμός: Γεράσιμος Καλογεράκης (ΟΦΗ)
10.000 μ. βάδην: Ανθιμος Κελεπούρης (Φίλιππος Βέροιας)

Κορασίδες

800 μ.: Ελένη Ιωαννίδου (Φίλιππος Βέροιας)
3.000 μ.: Βασιλεία Σπύρου (Πανιώνιος)
Υψος: Παναγιώτα Δόση (ΑΟ Κέρκυρα 2015)
Τριπλούν: Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ)
Δισκοβολία: Σοφία Κεσίδη(Κένταυρος Χαλκιδικής)
Σφυροβολία: Σταυρούλα Κοσμίδου (Αίολος Μακεδονίας)
Ακοντισμός: Ελίνα Τζένγκο (Κένταυρος Χαλκιδικής)
5.000 μ. βάδην: Ολγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτ.)

Κατεβάστε την εφαρμογή