Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (4/10) για την πρόταση αλλαγής του αγωνιστικού συστήματος

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει την ερχόμενη Πέμπτη (4/10, 12.30) η Επιτροπή Αθλητικού Σχεδιασμού της ομοσπονδίας στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ (Συγγρού 137, 2ος όροφος).

Στη διάρκεια αυτής θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα επιστημονικής στήριξης των επίλεκτων αθλητών, η πρόταση τροποποίησης του αγωνιστικού συστήματος στις κατηγορίες Κ14 (ΠΠ/ΠΚ Β) και Κ16 (ΠΠ/ΠΚ Α), καθώς και οι προπονητικές κατευθύνσεις και αγωνιστικές δραστηριότητες στην κατηγορία Κ12 (6-12).

Σημαντική αλλαγή δρομολογείται από τον ΣΕΓΑΣ (ΕΠΑΣ) στα αγωνιστικά και προπονητικά προγράμματα των μικρών ηλικιών. Η ραγδαία μαζικοποίηση των σωματείων στίβου, ιδιαίτερα στα ηλικιακά επίπεδα των ακαδημιών, επιβάλλει τον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή των προπονητικών και αγωνιστικών κατευθύνσεων με στόχο α) τη συστηματική και μεθοδευμένη εκπαίδευση των μικρών αθλητών, που προορίζονται για τα αγωνιστικά τμήματα των σωματείων και β) την αλλαγή στα αγωνιστικά προγράμματα των ηλικιών 12-15 ετών, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόωρη και υπερβολική επιβάρυνση των μικρών αθλητών και αθλητριών, ζήτημα που απασχολεί το σύνολο του προπονητικού δυναμικού της ομοσπονδία. Οι προτάσεις θα τεθούν το επόμενο διάστημα σε δημόσια διαβούλευση, σε συγκεντρώσεις προπονητών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πόλεις της περιφέρειας

Στη συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν ο πρόεδρος της ΕΠΑΣ και γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, το μέλος της διοίκησης και πρόεδρος της Επιτροπής Επιμόρφωσης, Σπύρος Κέλλης και ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας.

Κατεβάστε την εφαρμογή