Η συνέντευξη Τύπου για το Run Greece της Πάτρας

Στη Στοά Αργύρη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (20/9) η συνέντευξη Τύπου για το Run Greece, της Πάτρας, που θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου Ευάγγελος Τζελάτης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανέφερε ότι οι συμμετοχές αυξάνονται εντυπωσιακά και πως ο φετινός στόχος είναι οι 5.400 συμμετοχές (800 στα 10χλμ., 3.800 στα 5χλμ και άλλες 800 στον αγώνα των μικρών παιδιών). Παράλληλα ο πρόεδρος της ΕΑΣ, ευχαρίστησε για τη στήριξη του αγώνα τόσο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που ενισχύει οικονομικά το γεγονός, όσο και τον Δήμο Πατρέων που συνεισφέρει οργανωτικά την εκδήλωση και ιδιαίτερα τον μεγάλο χορηγό της σειράς αγώνων, την WIND. Επίσης στάθηκε ιδιαίτερα στο φιλανθρωπικό χαρακτήρα του αγώνα αφού αφενός η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ συγκεντρώνει τρόφιμα για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αλλά και στη χρηματική προσφορά της WIND στον Κοινωνικό Τομέα της πόλης μας. Ευχαρίστησε μάλιστα όλους τους τοπικούς φορείς, οργανώσεις, εθελοντές και υπηρεσίες που κάθε χρόνο η παρουσία και η συνεισφορά τους δημιουργεί αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Τέλος είπε ότι η φετινή διοργάνωση θα έχει και ενημερωτικό χαρακτήρα για την Εθελοντική προσφορά Μυελού των Οστών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τις άρτιες αθλητικές διοργανώσεις του ΣΕΓΑΣ και ειδικότερα για το RUN GREECE το οποίο δίνει την ευκαιρία στο λαό της πόλης αλλά και των γύρω περιοχών να βγουν στους δρόμους και να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός. Η περιφέρεια στήριξε όλα αυτά τα χρόνια το συγκεκριμένο γεγονός και το ίδιο θα πράξει και τα επόμενα χρόνια.

Ο Τάκης Πετρόπουλος εκπροσωπώντας τον Δήμο Πατρέων αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στα οφέλη της άσκησης και της συμμετοχής σε τέτοια γεγονότα, συνεχάρη τον ΣΕΓΑΣ για τις επιτυχημένες διοργανώσεις όλα αυτά τα χρόνια και τόνισε τα οφέλη του Αθλητισμού για τη Νεολαία και τη Λαϊκή οικογένεια.

Ο εκπρόσωπος της WIND κ. Γεώργιος Κάτσικας δήλωσε ότι η εταιρία είναι απόλυτα ευχαριστημένη από την απήχηση της σειράς αγώνων RUN GREECE στην ελληνική κοινωνία αλλά και από την φιλανθρωπική δράση που συνδυάζεται με την ευκαιρία αυτού του δρομικού γεγονότος. Η εταιρεία μπαίνει σε μια νέα τεχνολογική ανάπτυξη και προσφορά υπηρεσιών στους πελάτες της κάτι το οποίο ταιριάζει και με την ανάπτυξη και εξάπλωση του δρομικού κινήματος.

Η Ελένη Παναγιωτοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πάτρας εξήρε την αξία του αγώνα και το μέγεθος του και τόνισε ότι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας είναι αρωγός σε τέτοιες διοργανώσεις και ευελπιστεί πολλοί συμπολίτες μας να πάρουν μέρος και στον Ημιμαραθώνιο της πόλης στη μνήμη του Φάνη Τσιμιγκάτου στις 21 Οκτωβρίου.

Ο Αντώνης Χαροκόπος, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος – Βοηθός Περιφερειάρχη σε Θέματα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρθηκε στην Εθελοντική προσφορά Μυελού των Οστών που αποτελεί κορυφαία προσφορά στον συνάνθρωπο χαρίζοντας με απλό και ανώδυνο τρόπο ελπίδα και ζωή.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ έχει εντάξει δράσεις με σκοπό τη διάδοση και τη προώθηση της δωρεάς μυελού των οστών και την εγγραφή εθελοντών δοτών δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων.

Σε τεχνικά θέματα αναφέρθηκε ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Δημήτρης Ορφανόπουλος, ενώ τους αθλητές εκπροσώπησαν στη συνέντευξη Τύπου η Νίκη Ανδριοπούλου, ο Αουρέλ Γιούρα. Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Διαμαντόπουλος ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατεβάστε την εφαρμογή