RUN GREECE Αλεξανδρούπολης: Στην τελική ευθεία, μέχρι 25/9 οι εγγραφές

Ένα ακόμη ρεκόρ συμμετοχών είναι έτοιμο να «πέσει» στο RUN GREECE Αλεξανδρούπολης, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 30 Σεπτεμβρίου, με διοργανωτή το ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας-Θράκης, συνδιοργανωτές, την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και τον Δήμο Αλεξ/πολης, 

αλλά και την συνεργασία των τοπικών φορέων, όπως και των κεντρικών χορηγών του αγώνα.

Οι στόχοι και οι λεπτομέρειες του 5ου RunGreeceΑλεξ/πολης παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο θα λειτουργήσει ως κέντρο εγγραφών για τον αγώνα.  

Μέχρι 25/9 οι εγγραφές

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 25 Σεπτεμβρίου και εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί το όριο συμμετοχών, θα γίνουν εγγραφές και στο Νομαρχείο την παραμονή του αγώνα.

Θυμίζουμε ότι οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 11πμ-2μμ και 6-9μμ στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξ/πολης και το Σάββατο από 11πμ -2μμ. Τέλος γίνονται κατά τόπους και στους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Φερών, Κομοτηνής και Ξάνθης και φυσικά στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα: www.run-greece.gr

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κώστας Πατερόπουλοςμίλησε «για τους 1800 δρομείς του 2014, οι οποίοι διπλασιάσθηκαν σε 4 χρόνια RunGreece, δημιουργώντας ένα προϊόν υψηλού επιπέδου, με μεγάλη προβολή πανελλαδικά, που διαφήμισε την Αλεξ/πολη ως προορισμό αθλητικό, πολιτιστικό, τουριστικό».

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό των πρώτων χρόνων, τόνισε τα θετικά αποτελέσματα του αγώνα. «Την δημιουργία ενός ποιοτικού γεγονότος-γιορτή, με μεγάλες παροχές, έγινε από μόνο του θελκτικό, ακόμη και για μια απλή συμμετοχή. Άλλαξε τις συνήθειες υγείας κάποιων χιλιάδων συμπολιτών μας βάζοντας το περπάτημα και το τρέξιμο στην καθημερινότητα τους. Έδωσε έμφαση στο δρομικό κίνημα συμμετέχοντας όλο και περισσότεροι στους αγώνες δρόμων, που έχουν πια πολλαπλασιαστεί σε όλη τη Θράκη (6 μόνο στον Έβρο).  Εκτίναξε τον εθελοντισμό με περισσότερες από 200 συμμετοχές σε κάθε αγώνα. Βελτίωσε τα επίπεδα συνεργασίας μεταξύ φορέων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ενώ η φιλανθρωπική χροιά με στήριξη τοπικού συλλόγου με κοινωνική δράση, δίνει μια ακόμη διάσταση στον αγώνα».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, τόνισε ότι «ο αθλητισμός ενώνει την κοινωνία και τους λαούς, αλλά και ότι αυτές οι δράσεις τονώνουν την ανάγκη για άσκηση και υγεία».

Αναφέρθηκε επίσης στο ότι «η τοπική κοινωνία απέδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέρθει σε προκλήσεις δημιουργίας μεγάλων αθλητικών γεγονότων, ενώ επιβράβευσε το κίνημα του εθελοντισμού, που στον συγκεκριμένο αγώνα, έχει την τιμητική του. Με αφορμή μάλιστα το RunGreeceδημιουργήθηκαν δύο σπουδαίες δρομικές δράσεις, το ViaEgnatiaRunκαι το KirkiTrail».

Ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, επεσήμανε «πως το RunGreece είναι μια άρτια διοργάνωση, με μεγάλη αποδοχή και αποτελεί παράδειγμα  συνεργασίας  κρατικών και ιδιωτικών φορέων, το οποίο αποτέλεσμα του οφείλεται ακριβώς σ’ αυτήν την συνεργασία. Μπορεί να φαίνεται κάτι απλό, αλλά από πίσω κρύβει πολύ δουλειά, από πολλούς».

Τόνισε ότι «το RunGreeceέχει γίνει βίωμα στους πολίτες, οι οποίοι μετά το τέλος του αγώνα ήδη κάνουν σχέδια και προετοιμάζονται για το επόμενο», ενώ προσκάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά.

Το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, Σάββας Νικολαίδης, προέβλεψε πολλά νέα ρεκόρ, μιας και αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα εγγραφές. Τόνισε ότι «ο αγώνας αυτός έχει δώσει τις εξετάσεις με επιτυχία, ενώ η Αλεξ/πολη, έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να διοργανώσει μεγάλους αγώνες δρόμων, αλλά και στίβου. Ο ΣΕΓΑΣ περιμένει προτάσεις και συνεργασία με τους φορείς για πραγματοποίηση μεγάλων αγώνων πανελλήνιου και διεθνούς επιπέδου».

Ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Χρήστος Χατζηβασιλείου,τόνισε ότι «ο αγώνας της Αλεξ/πολης, είναι από τα κορυφαία RunGreeceτης Ελλάδος, με εξασφαλισμένη πια την επιτυχία» αλλά και ότι «είναι μεγάλο προνόμιο για μια πόλη να διαθέτει ένα RunGreece, μιας και πάρα πολλές το διεκδικούν».

Μίλησε για τα ατού της διαδρομής που είναι «η φυσική ομορφιά, της παραλιακής, αλλά και της κυρίας λεωφόρου της πόλης και η επίπεδη διαδρομή που επιτρέπει υψηλές επιδόσεις», αλλά και τις πρωτιές του «η μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών στα RunGreeceμε 44%, αλλά και ο μεγάλος αριθμός εθελοντών με τεράστια πια εμπειρία».

Ο υπεύθυνος οργάνωσης και εθελοντών του αγώνα, Κώστας Χαριτόπουλος, ανακοίνωσε κάποιες οργανωτικές βελτιώσεις στον τερματισμό του αγώνα, ενώ ανήγγειλε ότι οι γονείς θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους, μετά τον τερματισμό του παιδικού αγώνα, από τον αύλειο χώρο του δικαστικού μεγάρου.

Τον ενθουσιασμό του για RunGreece, έδειξε και ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Κώστας Γκατσιούδης, τονίζοντας τα οφέλη του αγώνα πάνω στην κοινωνία και κυρίως στα μικρά παιδιά. Ο Κώστας Γκατσιούδης κάθε χρόνο βρίσκεται στην εκκίνηση του παιδικού αγώνα και τρέχει μαζί με τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.

Στο πλευρό των διοργανωτών η Τροχαία Αλεξανδρούπολης και ο Στρατός που θα συμβάλλουν στην ασφάλεια και διοικητική μέριμνα του αγώνα.

Ο Διοικητής της Τροχαίας Περικλής Γκουλιάμας, τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία υποδέχεται με χαρά τον αγώνα, που βάζει τον αθλητισμό στην ζωή μας, βελτιώνει την παιδεία, την ευγενή άμυλα και ενώνει λαούς και διαβεβαίωσε ότι η  Αστυνομία θα φροντίσει για την άρτια και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Ο εκπρόσωπος της XIIΜεραρχείας ΠΖ, Βασίλης Γιαγλής, από την μεριά του, τόνισε ότι ο στρατός είναι πάντα δίπλα σε τόσο μεγάλα αθλητικά γεγονότα και στηρίζει με διοικητική μέριμνα τον αγώνα, αλλά και μεγάλη συμμετοχή στελεχών του ως αθλητές.

Oμεγάλος χορηγός στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου έκανε την ακόλουθη δήλωση «Η WIND με την ομάδα της WINDRunningTeamκαι τον πρωταθλητή μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων Μάρκο Γκούρλια, στηρίζει με τη συμμετοχή της το έργο του Α.Σ ΑμεΑ Κότινος. Συνεπείς στη δέσμευσή της απέναντι στην κοινωνία, η εταιρία συνεχίζει το έργο αλληλεγγύης που υλοποιεί από το 2011 στο πλαίσιο των αγώνων δρόμου. Ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετήσουμε τον Σεπτέμβριο με τον καλύτερο τρόπο καθώς όλοι μαζί θα λάβουμε μέρος στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού της πόλης μας ενισχύοντας παράλληλα τη σημαντική δουλειά που γίνεται στον αθλητικό σύλλογο «Κότινος» για άτομα με αναπηρίες.

Τελος οΑθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ»,εξέφρασε τη χαρά των αθλητών, των προπονητών και των ανθρώπων του, για την επιλογή της WIND.

«Χαιρετίζουμε, την εδώ και χρόνια, κοινωνική πρωτοβουλία της WIND, Μεγάλου χορηγού του Run Greece, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με την υποστήριξη της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, να στηρίξει και φέτος, οικονομικά τον Σύλλογό μας, στον αγώνα της Αλεξανδρούπολης στις 30/9/2018.

Καλούμε τον κόσμο της Αλεξανδρούπολης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που είμαστε βέβαιοι, ότι και φέτος, θα αγκαλιάσει με θέρμη και ενθουσιασμό, την σπουδαία αυτή διοργάνωση-θεσμό, να δηλώσει μαζικά συμμετοχή και να τρέξει στον αγώνα.»

Κατεβάστε την εφαρμογή