Ο Κυριαζής επιστρέφει στις ΗΠΑ για μια διαφορετική χρονιά

Την τελευταία σεζόν στο Πανεπιστήμιο του Τέξας θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες ο ακοντιστής Γιάννης Κυριαζής. Ο πρωταθλητής μας τον περασμένο Μάιο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στους κοιλιακούς, με συνέπεια να χάσει την αγωνιστική περίοδο του καλοκαιριού. 

Ο Κυριαζής για μεγάλο διάστημα ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας, προκειμένου να ξεπεράσει απόλυτα τον τραυματισμό του και να είναι σε θέση να  επιστρέψει υγιής στη δράση. Ο δεύτερος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του 2017 αναχωρεί το Σάββατο για τις ΗΠΑ, ώστε να ξεκινήσει μια διαφορετική χρονιά στο πανεπιστήμιο του, με το οποίο δεν θα έχει αθλητικές υποχρεώσεις. Πλέον ο αθλητής μπορεί να γίνει επαγγελματίας και να έχει πιο ευέλικτο και ποιοτικό αγωνιστικό πρόγραμμα και όχι το ιδιαίτερα πιεστικό και εξοντωτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου.

“Εδώ και δύο εβδομάδες έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του για την επόμενη χρονιά, δίχως ενοχλήσεις και προβλήματα”, είπε ο πατέρας και προπονητής του Θωμάς Κυριαζής. Ο Κυριαζής έστειλε πέρυσι το ακόντιο στα 88,01 μ. και έδειξε πως είναι σε θέση να κυνηγήσει τη διάκριση σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Ο 22χρονος το 2017 ήταν έκτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, θέση την οποία θα επιδιώξει να βελτιώσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 στην Ντόχα.

Εξάλλου την προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν ξεκίνησαν και οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες στο γκρουπ του Θωμά Κυριαζή. Οι Θεοδώρα Αρραμπατζή, Αφροδίτη Μανιού, Κώστας Μυλωνάς, Ελένη Γκέλη και Κώστας Χατζημιχαήλ είναι από μέρες στο στάδιο, ενώ στο γκρουπ εντάχθηκε και ο ακοντιστής Δημήτρης Τσίτσος, που ήταν από τους άτυχους της φετινές σεζόν, αφού τραυματίστηκε και έχασε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Τάμπερε.. 

Κατεβάστε την εφαρμογή