Στεφανίδη, Κυριακοπούλου, Τεντόγλου στο Μπέρμιγχαμ

Τα «χρυσά» παιδιά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοοπούλου και Μίλτος Τεντόγλου επανέρχονται στη δράση λίγες ημέρες μετά τις επιτυχίες τους στο Βερολίνο.

Το Σάββατο 18 Αυγούστου αγωνίζονται στον 12ο αγώνα της σειράς DiamondLeague2018 λίγο πριν τον τελικό που διεξαχθεί σε δύο φάσεις, σε δύο πόλεις, στις 30/8 στη Ζυρίχη και στις 31/8 στις Βρυξέλλες.

Το επί κοντώ όπου θα συμμετάσχουν οι κορυφαίες της Ευρώπης Στεφανίδη-Κυριακοπούλου αρχίζει στις 15:00 και εκεί θα συναντήσουν την Βρετανή Μπραντσώ που συμπλήρωσε την τριάδα στο Βερολίνο καθώς και τις Μόρις, Ναγκόετε Σίλβα και ΜακΚάρτνει.   

 Ο Μίλτος Τεντόγλου θα αγωνιστεί (15:19) στο μήκος (αγώνισμα εκτός της σειράς αγώνων και βαθμολογίας)  στο οποίο θα γράψει φινάλε στην καριέρα του ο Βρετανός Ολυμπιονίκης Γκρεγκ Ράδεφορντ  ενώ θα συμμετάσχει μεταξύ των άλλων και ο Νοτιοαφρικανός ασημένιος Ολυμπιονίκη του Ρίο Λούβο Μανιόνγκα.

Στα άλλα αγωνίσματα του Μπέρμιγχαμ όπου μετέχουν κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων οι κούρσες στα 100μ ανδρών και στα 200μ γυναικών, τα 400μ ανδρών και τα 400μ εμπόδια γυναικών, ο ακοντισμός ανδρών και τα 800μ ανδρών.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα και τις συμμετοχές 

Η σειρά αγώνων DiamondLeagueδιεξάγεται για ένατη χρονιά και συμπεριλάμβάνει 12 αγώνες και δύο τελικούς Από το 2017 οι αγώνες μπήκαν σε νέα εποχή με τους νικητές να προκύπτουν από τους τελικούς ενώ στις 12 διοργανώσεις στη διάρκεια της σεζόν, οι αθλητές και οι αθλήτριες συγκεντρώσουν βαθμολογία ώστε να προκριθούν στους τελικούς. Στους τελικούς δεν μετρά η βαθμολογία τους και πλέον νικητής αναδεικνύεται ο νικητής στο καθένα από τα 32 αγωνίσματα σε Ζυρίχη και Βρυξέλλες.
Παράλληλα άλλαξε και ο τρόπος στη βαθμολογία κι έτσι τους απαραίτητους βαθμούς συγκεντρώνουν πλέον οι οχτώ πρώτοι (8 β. ο 1ος, 7 ο 2ος 6 ο 3ος, 5 ο 4ος, 4 ο 5ος, 3 ο 6ος, 2 ο 7ος, 1 ο 8ος).

 

Κατεβάστε την εφαρμογή