Βερολίνο 2018: Φετινό ρεκόρ και έκτη θέση για τον Φιλιππίδη

Τον καλύτερο αγώνα του στη σεζόν κατάφερε να κάνει στο Βερολίνο στο φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο Κώστας Φιλιππίδης. 

Ο πρωταθλητής μας πέτυχε φετινό ρεκόρ με άλμα στα 5,75 μ. και βρέθηκε για μία ακόμη φορά ψηλά στην κατάταξη μιας μεγάλης διοργάνωσης.  Παράλληλα ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα έδειξε την αγωνιστική του κλάση, αφού μπόρεσε να αφήσει πίσω του τα προβλήματα τραυματισμών και να παρουσιαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στον σημαντικότερα αγώνα της σεζόν. Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 5,50 μ., έκανε ένα άκυρο στα 5,65 μ. και πέρασε με την πρώτη τα 5,75 μέτρα. 

Ο έμπειρος αθλητής στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 5,80 μ. κι έτσι ολοκλήρωσε τον αγώνα του έκτος. Ο Φιλιππίδης ταξίδεψε στο Βερολίνο με καλύτερη επίδοση στα 5,71 μέτρα.

Ο Φιλιππίδης συμμετείχε στον κορυφαίο τελικό στην ιστορία του αγωνίσματος με δύο αθλητές να ξεπερνούν τα 6,00 μέτρα. Νικητής ήταν ο έφηβος Μόντο Ντουμπλάντις με το εντυπωσιακό 6,05 μ., που είναι παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων και η δεύτερη επίδοση όλων των εποχών στον ανοιχτό στίβο. Ο 19χρονος νωρίτερα είχε ξεπεράσει τα 6,00 μ., τα 5,95 μ., 5,90 μ., 5,85 μ., 5,80 μ., 5,65μ. και 5,50 μ. έχοντας μόλις μία χαμένη προσπάθεια στα 5,80 μέτρα. Ο νεαρός έγραψε ιστορία και έδειξε πως το μέλλον του ανήκει. Ο Ντουπλάντις πέτυχε τρεις φορές παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων. Εξίσου εντυπωσιακός ήταν και ο Τιμούρ Μουργκούνοφ που πέρασε τα 6,00 μ. και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ. Η τριάδα έκλεισε με τον Ρενό Λαβιλενί, που είδε σήμερα το νέο αίμα στο αγώνισμα να χαράζει την δική του πορεία. Ο Γάλλος πέτυχε φετινό ρεκόρ με το άλμα του στα 5,95 μέτρα.

“Ηταν σπουδαίος τελικός, ίσως ο καλύτερος στην ιστορία του αγωνίσματος. Εκανα την προσπάθεα μου, δεν έχω να παραπονεθώ για τίποτα έκανα φετινό ρεκόρ και ό,τι καλύτερο μπορούσα. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και όλη την ομάδα για τα αποτελέσματα που σημείωσαν”, είπε ο Κώστας Φιλιππίδης.

 

Κατεβάστε την εφαρμογή