Βερολίνο 2018: “Μπήκα για να νικήσω” (vid)

φωτογραφία: eurokinissi

Εμφανώς συγκινημένη και καταβεβλημένη εμφανίστηκε στη μικτή ζώνη η Μαρία Μπελιμπασάκη, λίγη μόλις ώρα από την μεγάλη της επιτυχία και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 400 μέτρα.

Η αθλήτρια του Κώστα Ηλία νωρίτερα είχε φροντίσει να κάνει το γύρο του θριάμβου με την ελληνική σημαία αγκαλιά και να απολαύσει την μοναδική ατμόσφαιρα που επικρατούσε σήμερα στο κατάμεστο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου.
“Προσπάθησα πολύ για αυτό το μετάλλιο. Αισθανόμουν καλά πριν τον αγώνα. Ενιωθα δυνατή και μπήκα για να νικήσω. Πάντα μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο για να νικήσω, γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας μου.  Στα Στα τελευταία μέτρα έχασα το βηματισμό μου και παραπάτησα. Δεν πειράζει όμως, γιατί κατέκτησα μετάλλιο και πέτυχα μια σπουδαία επίδοση, η οποία φαινόταν από τις προπονήσεις πως μπορεί να έρθει. Έχω πει πολλές φορές, πως σημασία έχει οι επιδόσεις να γίνονται στους μεγάλους αγώνες και να έρχονται τα μετάλλια και οι διακρίσεις. Είμαι χαρούμενη που κατάφερα να κάνω αυτό που είχα σχεδιάσει σε μια χρονιά που δεν ήταν εύκολη, αντίθετα είχε πολλές δυσκολίες. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου για όσα έχει κάνει για εμένα, την οικογένεια μου που είναι δίπλα μου, τον γιατρό του ΣΕΓΑΣ Διονύση Χίσσα και τον φυσιοθεραπευτεί Γιάννη Κουτρούλη, γιατί αν δεν ήταν αυτοί δεν ξέρω αν θα είχα καταφέρει να τρέξω”, είπε η Μπελιμπασάκη και συμπλήρωσε: “θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία. Λυπάμαι για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, θέλω να πω σε όλους να μην τα παρατάτε να μην το αφήνουν τίποτα και να συνεχίζουν”. 

Η χώρα μας ολοκλήρωσε την ημέρα στην 5η θέση στον πίνακα μεταλλίων με τα τρία χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια. Αλλαγή υπήρχε στην κορυφή με την Πολωνία να είναι πλέον πρώτη και τη Γερμανία να ακολουθεί.

Αναλυτικά
Πολωνία 6-3-0
Γερμανία 5-7-5
Μ. Βρετανία 4-4-5
Γαλλία 3-2-2
Ελλάδα 3-2-0
Νορβηγία 3-1-0
Ουκρανία 2-3-2
Ισπανία 2-2-1
Βέλγιο 2-2-1
Λευκορωσία 1-1-3

Κατεβάστε την εφαρμογή