Βερολίνο 2018: Η ψυχή του Τεντόγλου, το τηλεφώνημα του Πομάσκι

Παρά τα 20 του χρόνια και την απειρία του σε διοργανώσεις αυτού του επιπέδου, ο Μίλτος Τεντόγλοιυ κατάφερε να διαχειριστεί με εξαιρετικό τρόπο έναν τελικό, που ναι μεν έδειχνε να είναι στα μέτρα, ωστόσο μετείχαν σε αυτόν δυνατοί αντίπαλοι. 

Ο νεαρός άλτης παρέμεινε προσηλωμένος στο στόχο του, δεν παρασύρθηκε από τον τίτλο του φαβορί – που δικαίως χρεώθηκε τις τελευταίες ημέρες  – και μπόρεσε να λειτουργήσει ακόμη και τη στιγμή, που η πίεση ήταν μεγάλη. Ο 20χρονος έκανε 8,25 μ. στο πέμπτο του άλμα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο δείχνοντας με τον τρόπο αυτό πως πρόκειται για το νέο – κρύο – αίμα στο αγώνισμα.

Ο νεαρός υπό τους ήχους του Ζορμπά στα ηχεία πανηγύρισε με τον δικό του διακριτικό τρόπο, αφού πρώτα φρόντισε να υποκλιθεί στην μεγάλη κυρία του μήκους, Χάικε Ντρέσλερ, που ήταν στον αγωνιστικό χώρο και είχε το ρόλο της εθελόντριας. Στις κερκίδες τα μέλη της ελληνικής αποστολής πανηγύρισαν κι αυτά με την ψυχή τους το άλμα του νεαρού, ενώ ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι από τις εξέδρες ακόμη του ολυμπιακού σταδίου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρώτο προπονητή του Μίλτου Τεντόγλου, τον Βαγγέλη Παπανίκο, τον άνθρωπο που ανέδειξε τον Τεντόγλου και του έβαλε σημαντικές βάσεις για τη συνέχεια.

Για την ιστορία το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γερμανός Χέινλ με 8,13 μ., ο οποίος κράτησε για κάποιες προσπάθειες το χρυσό μετάλλιο και το χάλκινο ο Ουκρανός Νικιφόροφ με την ίδια επίδοση. 
Το παράδοξο στον σημερινό τελικό είχε να κάνει με την απόφαση των Γερμανός να επιτρέψουν- υπό αίρεση –  και στον ένατο αθλητή να εκτελέσει τις έξι προσπάθειες. Ο Τορνέους, ο οποίος ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της τριάδας των νικητών στο Άμστερνταμ έμεινε στην όγδοη θέση, ενώ ο άλτης με την κορυφαία φέτος επίδοση, ο Τόμας Γιούσκα στην τέταρτη θέση με 8,08 μέτρα.

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Ελληνα πρωταθλητή θα γίνει αύριο στις 21.30.  Ο Τεντόγλου επιστρέφει στην Ελλάδα την Κυριακή το μεσημέρι στις 15.15 με πτήση της AEGEAN.

Δείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση και την ελληνική ομάδα

Αποτελέσματα
Τεντόγλου (Ελλάδα) 8,25 μ.
Χέινλ (Γερμανία) 8,13 μ.
Νικιφόροφ (Ουκρανία) 8,13 μ.
Γιάσκου (Τσεχία) 8,08 μ.
Μόντλερ (Σουηδία) 8,02 μ.
Σμαιλά (Αλβανία) 7,99 μ.
Μπράμπλε (Μ. Βρετανία) 7,90 μ.
Τορνέους (Σουηδία) 7,86 μ.
Βίκτοριν (Γαλλία) 7,84 μ.

Κατεβάστε την εφαρμογή