Βερολίνο 2018: “Κρατάω την σπουδαία εμπειρία και συνεχίζω”

Ο Μιχάλης Αναστασάκης μπορεί να μην κατάφερε να επαναλάβει την εμφάνιση του 2016 στο Άμστερνταμ, όπου ήταν τέταρτος,  ωστόσο στη δεύτερη συμμετοχή του στη διοργάνωση κατάφερε να στεθεί με αξιοπρέπεια στον τελικό της σφυροβολίας. 

Ο πρωταθλητής μας ξεκίνησε τον αγώνα του στα 73,33 μ., η καλύτερη βολή του στον αγώνα, συνέχισε με άκυρη και έκλεισε τον αγώνα τού με 72,35 μέτρα και την ένατη θέση. Ο Αναστασάκης, ο οποίος πέτυχε τον μεγάλο του στόχο, που ήταν η παρουσία στον τελικό, ολοκλήρωσε με επιτυχία μια ιδιαίτερα σταθερή χρονιά για εκείνον. Ο αθλητής μας είναι σίγουρο πως θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, αν είχε την δυνατότητα να εκτελέσει και τις έξι βολές – η οχτάδα έκλεισε στα 73,99 μέτρα.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του σε μεγάλη διοργάνωση κατέκτησε σήμερα ο Βόγετς Νοβίτσκι (Πολωνία) χάρη στη βολή του στα 80,12 μέτρα. Ο 29χρονος Πολωνός, ο οποίος ήταν τρίτος τόσο στην προηγούμενη διοργάνωση, όσο και στα Παγκόσμια του 2015 και 2017 και τους Ολυμπιακούς του Ρίο κατάφερε σήμερα να σπάσει αυτή την…κατάρα και να αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης. Ο Πολωνός, ο οποίος ταξίδεψε στο Βερολίνο με την κορυφαία επίδοση, ήταν μακράν ο καλύτερος του τελικού, ο μοναδικός με βολές πάνω από τα 80,00 μέτρα.Αντίθετα, ο απόλυτος κυρίαρχος των τελευταίων ετών στο αγώνισμα και νικητής της προηγούμενης διοργάνωσης, Πάβελ Φάιντεκ (Πολωνία) κατέλαβε την δεύτερη θέση με καλύτερη βολή στα 78,69 μέτρα. Η τριάδα έκλεισε με το ανερχόμενο αστέρι του αγωνίσματος, τον 21χρονο Μπέντσε Χάλαζ (Ουγγαρία) με 77,36 μέτρα. 

“Δεύτερο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και δεύτερη παρουσία σε τελικό. Κρατάω την σπουδαία εμπειρία που έζησα και συνεχίζω. Δεν μπήκα στον τελικό όπως στον προκριματικό, όπου από την πρώτη στιγμή το κυνήγησα πολύ γιατί ήξερα πως η πρόκριση δεν θα ήταν εύκολη. Σίγουρα ήθελα να κάνω και τις έξι βολές και να κυνηγήσω κάτι καλύτερο, ωστόσο η συμμετοχή στον τελικό είναι κάτι σημαντικό για εμένα”, είπε ο Αναστασάκης με το τέλος του αγώνα. 

Δείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση και την ελληνική ομάδα

Κατεβάστε την εφαρμογή