Βερολίνο 2018: Αισιοδοξία στα μέλη της αποστολής για καλές εμφανίσεις

Για κάποιους θα είναι η πρώτη συμμετοχή στη διοργάνωση. Κάποιοι άλλοι έχουν φάει…με το κουτάλι το θεσμό και συνεχίζουν.

Υπάρχουν κι εκείνοι που “χτίζουν” τα τελευταία χρόνια την καριέρα τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όλοι τους όμως έχουν έναν κοινό παρανομαστή: είναι διψασμένοι για νέες προκλήσεις και έτοιμοι για δυνατές αναμετρήσεις. Τα μέλη της ελληνικής ομάδας, που θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο ξεκινάει τη Δευτέρα (6/8),   έχουν κάθε λόγο να είναι αισιόδοξα για την παρουσία τους στο Βερολίνο, καθώς αυτό τους το επιτρέπει η συνολική καλή αγωνιστική τους εικόνα μέχρι τώρα στη σεζόν. 

 

Κώστας Φιλιππίδης: “Είμαστε μεγάλη ομάδα, η μεγαλύτερη από το 2006 και μετά. Ομάδα υψηλού επιπέδου που βρίσκεται ψηλά στις κατατάξεις. Τα περισσότερα παιδιά πάνε να διακριθούν και να πλασαριστούν ψηλά στα αγωνίσματα τους. Θεωρώ πως αυτή η αποστολή είναι ήδη επιτυχημένη. Σχετικά με εμένα πάνω στο 6ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το επί κοντώ είναι απρόβλεπτο. Θα είναι ενδιαφέρον αγώνας. Είμαι στην έκτη θέση της κατάταξης και θα επιδιώξω το καλύτερο. Πάντα ξεκινάω τον αγώνα με στόχο το μετάλλιο. Δεν μπορώ να έχω κάτι λιγότερο στο μυαλό μου όταν μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο”.

 

Κατερίνα Στεφανίδη: “Ως Ελλάδα πάμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ως Κατερίνα εννοείται πως θα κάνω το ίδιο. Πάμε να το διασκεδάσουμε, πάμε σε έναν αγώνα που έχω μία μεγάλη αντίπαλη, μεγαλύτερη και από τη Μόρις, την Σιντόροβα. Θεωρώ πως αυτή που θα περάσει το 4,90 μ. με την πρώτη, θα είναι αυτή που θα νικήσει τον αγώνα. Αυτός είναι ο στόχος. Οι συνθήκες αναμένεται να είναι καλές”. 

 

Βούλα Παπαχρήστου: “Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά. Πάω να υπερασπιστώ το χάλκινο μετάλλιο, που κατέκτησα στο Άμστερνταμ και γιατί να μην αλλάξω και χρώμα. Θα ήθελα να κάνω την υπέρβαση. Είμαι έτοιμη και έχω γυμναστεί καλά. Είμαι η κορυφαία στην Ευρώπη και αυτό λέει πολλά και είμαι έτοιμη να κάνω το κάτι παραπάνω”. 

 

Νικόλ Κυριακοπούλου: “Είναι η πέμπτη μου συμμετοχή στην διοργάνωση για μένα και κατά τη γνώμη μου θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αφού οι αθλήτριες έχουν ανεβεί επίπεδο. Αρχικός στόχος είναι ο τελικός και εκεί να κυνηγήσω επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων μου. Θεωρώ πως το μετάλλιο είναι στις δυνατότητες μου και θα το κυνηγήσω”.

 

Λυκούργος Τσάκωνας: “Είμαι σε καλή κατάσταση και η προετοιμασία μου πήγε καλά. Θέλω να κοιτάζω την κάθε κούρσα ξεχωριστά και ελπίζω να φθάσω μακριά. Το επίπεδο είναι υψηλό στα 200 μ. και δεν είναι μόνο 2-3 ονόματα που ξεχωρίζουν, αλλά αρκετοί που είναι ικανοί να διεκδικήσουν κάτι καλό . Ευελπιστώ σε μια καλή παρουσία”

 

Κώστας Μπανιώτης: “Είναι σημαντικό που η Ελλάδα πηγαίνει στη διοργάνωση με μία μεγάλη ομάδα. Για μένα προσωπικά είναι το 5ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, είμαι υγιής, αισιοδοξώ και θα προσπαθήσω για το καλύτερο”.

 

 

Κώστας Δουβαλίδης: “Πέμπτη συμμετοχή, ήταν δύσκολη χρονιά, δεν το έβαλα κάτω και από εδώ και πέρα κυνηγάω μια καλύτερη επίδοση. Ευελπιστώ να τρέξω καλά στο Βερολίνο. Εχουμε και σκυτάλη, έχουμε καλή δυνατή ομάδα, θεωρώ πως μπορούμε να προκριθούμε στον τελικό, γιατί είναι στα μέτρα μας”.

 

 

Ελισάβετ Πεσιρίδου: “Η χρονιά είχε αρκετές δυσκολίες, τις οποίες προσπάθησα να ξεπεράσω. Το τελευταίο διάστημα νιώθω καλά και αυτό μου ανεβάζει ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθηση. Εχω δουλέψει καλά και είμαι σε θέση να διεκδικήσω μια καλή παρουσία και να φτάσω όσο πιο μακριά μπορώ στη διοργάνωση”.

 

 

Μαρία Μπελιμπασάκη:  “Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη για την διοργάνωση στο Βερολίνο. Είμαι ήδη στον ημιτελικό των 400 μ και βασικός μου στόχος είναι να περάσω στον τελικό, όπου όλα πλέον θα είναι ανοικτά. Εκεί θα δούμε τι θα γίνει. Έχω μάθει να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Ακόμη και απέναντι σε καλύτερες αθλήτριες πάντα παλεύω για το καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση ο στόχος είναι να κυνηγήσω μια θέση ψηλά στην κατάταξη”.

 Μίλτος Τεντόγλου: “Είμαι καλά και αισιοδοξώ πως όλα θα πάνε όπως τα έχουμε σχεδιάσει. Φέτος έκανα αρκετά μίτινγκ στο εξωτερικό και απέκτησα μια καλή εμπειρία από μεγάλους αγώνες. Νομίζω ότι είμαι έτοιμος για το Βερολίνο”.

 

Μιχάλης Αναστασάκης: “Οι τελευταίοι αγώνες, αλλά και η προετοιμασία έδειξαν πως είμαι καλά. Σίγουρα θέλω να πάω να κάνω έναν καλό προκριματικό και να πάρω την πρόκριση για τον τελικό. Φυσικά είναι κίνητρο για μένα να προσπαθήσω να επαναλάβω την πολύ καλή παρουσία του Άμστερνταμ (ήταν 4ος)”

 

Ράνια Ρεμπούλη: “Είμαι χαρούμενη που επανήλθα μετά από δύσκολη χρονιά. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό και ένα καλό αποτέλεσμα, όπως και πριν δύο χρόνια στο Άμστερνταμ. Φέτος ο μαραθώνιος αποτελείται από τρεις άνδρες και ισάριθμες γυναίκες πολύ σημαντικό για εμάς. Όταν ξέρεις πως έχει ομαδικό παλεύεις περισσότερο, όχι μόνο για εσένα αλλά και για τους συναθλητές σου. Την παρουσία μας αποφασίσαμε να την αφιερώσουμε στους ανθρώπους που περνάνε πολύ δύσκολα μετά τις καταστροφικές φωτιές στις 23η Ιουλίου. Ο μαραθώνιος ξεκινάει μετά το 30ο, οπότε πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι έως εκεί. Το πιστεύω πως θα έρθει ένα καλό πλασάρισμα”.

Ειρήνη Βασιλείου: “Ηταν περίεργη χρονιά με προβλήματα που με κράτησαν πίσω. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και στη σκυτάλη”

Αννα Βασιλείου: “Θα επιδιώξουμε μια καλή παρουσία με την ομάδα 4Χ400 μ., η οποία έχει προοπτικές”

 

 

Γκλόρια Πριβιλέτζιο: “Ειχα μια επιτυχημένη χρονιά και η προετοιμασία πηγε πολυ καλα. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Σίγουρα υπάρχει ο στόχος για ένα νέο ρεκόρ. Θα δω τις δυνάμεις μου στον αγώνα και θα δράσω αναλογως. Σίγουρα ένα νέο ατομικό ρεκόρ θα με έκανε πολύ χαρούμενη”.

 

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ:  “Θέλω να κυνηγήσω μια θέση καλύτερη από την 13η της Ζυρίχης.  Το πως θα εξελιχθεί ο αγώνας θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα βρούμε την ημέρα του αγώνα. Τώρα πια έχω την εμπειρία και προσαρμόζομαι ανάλογα με το ποιες είναι οι συνθήκες. Είμαι καλά και έτοιμος για μια καλή παρουσία”.

 

Σόνια Τσεκίνη: “Είμαι συγκινημένη και χαρούμενη, που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Είμαι σε καλή κατάσταση και ελπίζω να κυνηγήσω μια επίδοση κάτω από 2 ώρες και 40”.

 

 Δέσποινα Μουρτά: “Είμαι πολύ χαρούμενη που για δεύτερη φορά θα συμμετέχω σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στόχος είναι να έχω μια αξιοπρεπή εμφάνιση στα 400 μ. και θα ήθελα να κάνω και πάλι μια κούρσα κάτω από τα 53.00. Όσον αφορά τη σκυτάλη, θεωρώ πως είμαστε πολύ δυνατές και είμαι αισιόδοξη για το αποτέλεσμα”.

Λίλη Αλεξούλη: “Είχα μια αρκετά καλή σεζόν, είμαι σε καλή κατάσταση έχω προπονηθεί, αν βγει ένα άλμα κοντά σε αυτά που έχω κάνει φέτος θα μπορέσω να περάσω στον τελικό. Είχα έναν τραυματισμό το τελευταίο διάστημα, που με κράτησε λίγο πίσω, ωστόσο με τη βοήθεια και τον γιατρό της ομοσπονδίας, θα είμαι έτοιμη”

Κρίστυ Αναγνωστοπούλου: “Τρίτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και είμαι χαρούμενη γι΄αυτό. Θέλω να διαχειριστώ τον εαυτό μου και να πετύχω αυτό που μπορώ. Στόχος είναι να ξεπεράσω την Κρίστυ”

Κώστας Γκελαούζος: “Πολλά θα εξαρτηθούν από τον καιρό, που θα επικρατεί την ημέρα του αγώνα, καθώς φαίνεται πως οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές. Θα προσπαθήσω να κάνω έναν καλό αγώνα, ανάλογο των δυνατοτήτων μου”

Σοφία Υφαντίδου: “Πρώτος αγώνας σε διοργάνωση εκτός 7άθλο. Το ακόντιο έχω συνηθίσει να είναι το έκτο αγώνισμα τώρα θα είναι το πρώτο και μοναδικό. Θα είναι λίγο περίεργο, το ότι έχω να πάω να τα δώσω σε ένα μόνο αγώνισμα, αλλά με χαροποιεί γιατί είναι ξεκούραστο. Παράλληλα είναι μια πρόκληση για εμένα. Το τελευταίο διάστημα έχω βρει το ρυθμό μου και πιστεύω μπορώ να κυνηγήσω το ρεκόρ μου”.

 Παναγιώτης Καραϊσκος: “Είναι η πρώτη μου συμμετοχή, είμαι χαρούμενος, περήφανος και ανυπόμονος για τον αγώνα. Ευελπιστώ σε ένα ατομικό ρεκόρ και μια καλή θέση στο ομαδικό”

 Ελπίδα Καρκαλάτου: “Είναι η πρώτη συμμετοχή με την εθνική ομάδα. Ευελπιστώ σε μια καλή παρουσία της σκυταλοδρομίας”

Γρηγορία Κεραμιδά: ¨Έχουμε καλή ομάδα και μπορούμε να ελπίζουμε σε μια θέση στην 12άδα. Βασική προϋπόθεση για να το πετύχουμε είναι να γίνουν σωστές αλλαγές”.

 Δήμος Μαγγίνας: “Είμαι σε καλή κατάσταση ελπίζω να βοηθήσει ο καιρός και να κάνω μια επίδοση καλύτερη από το ατομικό μου ρεκόρ”

Γιάννης Νυφαντόπουλος: “Πρώτη συμμετοχή, αρκετή αισιοδοξία. Στα 100 μ. θα επιδιώξω να προσεγγίσω το ρεκόρ μου. Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό, ωστόσο θεωρώ πως μπορώ να περάσω στον ημιτελικό. Η σκυτάλη είναι δυνατή και ευελπιστώ πως θα καταφέρουμε να είμαστε τουλάχιστον στην 12άδα”.

 Ραφαέλα Σπανουδάκη: “Είμαι καλά, αφού ξεπέρασα σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα στο πόδι. Είμαι χαρούμενη για την πρώτη μου συμμετοχή και έχω ως βασικό στόχο να κυνηγήσω το ατομικό μου ρεκόρ”.

Παναγιώτης Τριβυζάς: “Πρώτη συμμετοχή, βασικός στόχος να κυνηγήσω μια επίδοση κοντά στο ρεκόρ μου, την οποία δεν κατάφερα λόγω καιρικών συνθηκών να πετύχω στη διάρκεια της σεζόν. Η ομάδα 4Χ100 μ. είναι καλή και ικανή να βρεθεί τουλάχιστον στις 12 καλύτερες”.

 Μάκης Στεργιούλης: “Χαίρομαι που είμαι μέλος της αποστολής. Η 4Χ100 μ. είναι καλή και δουλεμένη και μπορεί να πάει αρκετά καλά”.

Ελένη Πόλακ: “Θέλω να κάνω έναν καλό αγώνα και να κυνηγήσω το ατομικό μου ρεκόρ. Είμαι χαρούμενη για την πρώτη μου συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα”

 Ευαγγελία Ζυγόρη: “Εχουμε αισιοδοξία για την ομάδα, η οποία ικανή για μια θετική παρουσία. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό”.

Σταματία Σκαρβέλη: “Είμαι χαρούμενη που είμαι πάλι στην Ελλάδα. Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά και πιστεύω πως μπορώ να κυνηγήσω βολές στα 69,00 μ., που θα μου δώσουν την πρόκριση στον τελικό”.

Δημήτρης Τσιάμης: “Αγωνίζομαι σε ένα ακόμη Ευρωπαϊκό και αυτό είναι σημαντικό για εμένα. Η συμμετοχή στον τελικό είναι ο στόχος μου γι΄αυτή τη διοργάνωση και θεωρώ πως είναι εφικτός”.

Νικόλας Σκαρβέλης: “Το επίπεδο είναι υψηλό και ο αγώνας θα είναι δύσκολος. Ωστόσο είμαι αισιόδοξος, καθώς πιστεύω πως τα 20 μέτρα, που είναι στις δυνατότητας μου, μπορούν να μου δώσουν θέση στον τελικό”

 Κορίνα Πολίτη: “Αν κληθώ να αγωνιστώ θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Είμαι χαρούμενη που συμμετέχω σε αυτή την αποστολή”

Κατεβάστε την εφαρμογή