Βερολίνο 2018: Ο Κώστας Φιλιππίδης στην τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Ο Κώστας Φιλιππίδης θα είναι ο αθλητής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βερολίνου (6-12), το βράδυ της Δευτέρας.

Η γιορτή με την οποία θα ανοίξει το κορυφαίο γεγονός της θερινής σεζόν, θα λάβει χώρα στο “european mile” στην Breitscheidplatz, εκεί όπου θα φιλοξενηθούν όλες οι εκτός Σταδίου δραστηριότητες της διοργάνωσης.

Ο Φιλιππίδης θα γίνει κομμάτι μιας ανθρώπινης αλυσίδας, αθλητών από τις 51 χώρες που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, αλλά και εθελοντών, η οποία θα εκτείνεται έως τα πρώτα μέτρα της διαδρομής του μαραθωνίου. 

Οι Γερμανοί ποντάρουν πολλά στη δραστηριότητα που θα υπάρχει στο “european mile”, αφού θωρούν πως η πόλη πρέπει να ζήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τόσο στο ολυμπιακό στάδιο, όσο και στους δρόμους της. Οι απονομές των νικητών, ο προκριματικός της σφαιροβολίας ανδρών, αλλά και οι αγώνες δρόμου θα έχουν επίκεντρο την Breitscheidplatz.

Ο Φιλιππίδης θα είναι άξιος εκπρόσωπος της χώρας μας στην τελετή έναρξης, δεδομένο του ότι θα πάρει μέρος στο έκτος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας του και θα γίνει ο μοναδικός Ελληνας με έχει πετύχει κάτι ανάλογο. Παράλληλα είναι ένα από τα δυνατά ελληνικά χαρτιά της αποστολής μας.

Δείτε χρήσιμες πληροφοφίες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την ελληνική ομάδα.

Κατεβάστε την εφαρμογή