Οι κορυφαίοι της κατηγορίας στη Λάρισα το Σαββατοκύριακο

Τελευταία αγωνιστική δραστηριότητα σε επίπεδο πρωταθλήματος στη χώρα μας, είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Νέων ανδρών και γυναικών που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τι δηλώσεις των Συλλόγων και με βάση τις επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών, αναμένεται να αγωνιστούν οι κορυφαίοι και κορυφαίες της κατηγορίας.

Σχετικοί πίνακες με τους 20 καλύτερους και καλύτερες στις κατηγορίες Νέων Α/Γ 2018 στην Ελλάδα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ καθώς και στους πίνακες συμμετοχής τα ατομικά και τα φετινά ρεκόρ των συμμετεχόντων αθλητριών και αθλητών

Ο χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα σε ύψος Αντώνης Μέρλος, ο χάλκινος στη σφαιροβολία Οδυσσέας Μουζενίδης στο Τάμπερε πριν λίγες ημέρες θα δώσουν το παρών στη Λάρισα δίνοντας ιδιαίτερη αίγλη στο πρωτάθλημα καθώς και ο 10ος του παγκοσμίου στα 3.000μ στιπλ Νίκος Σάκης.

Υψηλό συναγωνισμό θα δούμε (πάντα σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής) και στα άλλα αγωνίσματα όπου αναμένεται να αγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι αθλητές με τις καλύτερες επιδόσεις φέτος στην Ελλάδα.

Στα 100μ θα πάρουν μέρος οι Γιάννης Βοσκόπουλος (10.58), Σωτήρης Γκαραγκάνης (10.60), Κομιανός Σωτήρης (10.66), Ζήκος Κώστας (10.69) και Θόδωρος Βροντινός (10.79). Στα 200μ Μιχάλης Παππάς, (21.44), Βαγγέλης Καΐκης (21.54) και Γιώργος Λεκκός (21.68) αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο αγώνισμα. Παππάς (46.86) και Καΐκης (48.22) θα αγωνιστούν και στα 400μ πλαισιωμένοι από τον Κώστα Κουτσούκη (47.94), Χρήστο Κοτίτσα (48.38) και Νίκο Εμπέογλου (48.46) θα προσπαθήσουν για τη νίκη προσφέροντας θέαμα.

Στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις Χρήστος Κοτίτσας, Θανάσης Καλάκος, Αουρέλ Γκιούρα (και 1.500μ)  και Χρήστος Παπούλιας(και 1.500μ) θα πάρουν μέρος στα 800μ, Θόδωρος Αρωνιάδας και Ηλίας Αϋφαντόπουλος στα 1.500μ ενώ στα 5.000μ. μεταξύ άλλων θα αγωνιστούν οι Κώστας Σταμούλης, Μάριος Αναγνώστου, Ντένις Γκιούρα και Αναστάσης Παπαούλιας.

Στο άλμα επί κοντώ θα αγωνιστούν Γιάννης Ρίζος και Πέτρος Χατζίου με φετινές επιδόσεις 5.06μ και 5.00μ. αντίστοιχα, στο μήκος οι Αλέξης Αργυρόπουλος, Αντώνης Στυλιανίδης και Δημήτρης Μονόπωλης ο οποίος θα πάρει μέρος και στο τριπλούν με τους Νίκο Ανδρικόπουλο και Ανδρέας Πανταζή.

Στα αγωνίσματα των «δυνατών» θα είναι πράγματι σκληρός ο ανταγωνισμός για τη νίκη αφού στη σφαιροβολία θα αγωνιστούν οι Οδυσσέας Μουζενίδης, Τάσος Λατοφλάρι και Κυριάκος Ζώτος. Ο τελευταίος θα είναι και μεταξύ των συμμετασχόντων στη δισκοβολία μαζί με τον Ανδρέα Θανάση και το Μιχάλη ΚΛαρτσίνη. Δυνατός αγώνας και στη σφυροβολία με πρωταγωνιστές τους Αλέξη Προδονά, Γιώργο Κορακίδη, Χρήστος Φραντζεσκάκης, Κώστας Ζάλτος ενώ στον ακοντισμό θα συναγωνιστούν για τη νίκη μεταξύ άλλων οι Δημήτρης Τσίτσος, Λεωνίδας Κολώνιας, Κώστας Μυλωνάς και Γιώργος Χριστακάκος.

Νέες

Και στην κατηγορία των νέων αναμένεται έντονος συναγωνισμός για τη νίκη και πλούσιο θέαμα πάντα σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής και τις φετινές τους επιδόσεις. Στα 100μ πέντε αθλήτριες κάτω από 12.20 θα μπουν στη γραμμή εκκίνησης. Πρόκειται για τις Βάγια Δάμπλια, Δήμητρα Τσουκαλά, Πολυτίμη Μαντά,  Ολυμπία Μπέκου-Φέρρες και Εμμανουέλα Καρυάμπα. Οι τέσσερις πρώτες θα αγωνιστούν και στα 200μ όπου θα συναντήσουν στην εκκίνηση την Αρτεμη Αναστασίο κορυφαία φέτος στο αγώνισμα με 24.02.

Λίγες ημέρες μετά το πρωτάθλημα της Λάρισας έχει το όριο και θα αγωνιστεί στους Πανευρωπαϊκούς του Βερολίνου. Πρόκειται για την Δέσποινα Μουρτά η οποία έχει δηλωθεί να λάβει μέρος στα 400 και 800μ. όπου και η Νικολέτα Κυνατίδου.

Ωραία κούρσα αναμένεται στα 1.500μ. Κατερίνα Δόβρου, Ζωή Ανδρικοπούλου, Ισαβέλα Κοτσαχείλη, Δάφνη Λαβασά, Κωνσταντίνα Χάντζου και Νικολέτα Κυνατίδου θα δώσουν μάχη για τη νίκη μαζί με τις υπόλοιπες αθλήτριες. Η Ειρήνη Μιχαλά έχει την καλύτερη επίδοση φέτος στα 5.000μ με 17.14.11 ενώ θα συναγωνιστούν για τη νίκη επίσης Ζωή Ανδρικοπούλου, Ισαβέλα Κοτσαχείλη, Γεωργία Δημητριάδου, Βασιλική Κωνσταντινοπούλου και Ευσταθία Φλώρου.

Στο πρωτάθλημα γυναικών της Πάτρας κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ με 13.83 στα 100 μέτρα με εμπόδια και τώρα η Αναΐς Καραγιάννη δηλώνει παρών και στο πρωτάθλημα Νέων.Στην εκκίνηση θα συναντήσει μεταξύ άλλων και τις Νεφέλη Ράμμου, Αννα Δημητριάδου, και Πασχαλίνα Παπαδοπούλου.

Η Αννα Δημητριάδου έχει την καλύτερη επίδοση στα 400μ εμπόδια με 61.10 και θα συναγωνιστεί με τις Ολυμπία Καραγιάννη (61.27), Μελίνα Οντουντόλα (62.66) και Ευδοξία Ιγγου (63.00).

Μετά την νίκη στις γυναίκες στην Πάτρα η Γεωργία Δημητριάδου θέλει τη νίκη και στην κατηγορία των Νέων Γυναικών στα 3.000μ στιπλ όπου βέβαια έχει την καλύτερη επίδοση με 10.40.36.

Για την νίκη και στις Νέες θα προσπαθήσει και η Ιωάννα Ζάκκα, νικήτρια στις γυναίκες στην Πάτρα όπου θα συναντήσει την Τρίτη στους ίδιους αγώνες Αλκιστη Βαγγέλη και την τέταρτη Δέσποινα Μαλταμπέ.

Φέτος η Ελενα Πόλακ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Νέων ενώ ήταν δεύτερη στο πρωτάθλημα γυναικών και στη Λάρισα θέλει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί λίγο πριν τους Πανευρωπαϊκούς του Βερολίνου όπου θα συμμετάσχει στις αρχές του Αυγούστου. Στο επί κοντώ θα αγωνιστούν επίσης Αριάδνη Αδαμοπούλου, Μυρτώ Κασσωτάκη και Εύα Κοτσαχείλη.

Ελένη Κουτσαλιάρη, Αναστασία Κουτσαλιάρη και Μπέση Ναταλία έχουν τις καλύτερες επιδόσεις στο άλμα σε μήκος οι οποίες θα βρίσκονται στη Λάρισα ενώ στο τριπλούν η Σπυριδούλα Καρύδη μετά το χάλκινο μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς κορασίδων στο Γκιόρ και την τέταρτη θέση στο τριπλούν, έχει επιλέξει να αγωνιστεί μόνο στο τριπλούν στο πρωτάθλημα του Σαββατοκύριακου. Στο ίδιο αγωνισμα Νεφέλη Παναγιωτοπούλου και Βασιλική Ταχταρά.

Στις ρίψεις θα έχουμε υψηλό συναγωνισμό όπου παίρνουν μέρος οι κορυφαίες στην κατηγορία. Ετσι στη σφαιροβολία μετέχουν Σοφία Καϊσίδου (και δισκοβολία), Μαρία Μαγκούλια, Ευαγγελία Γερομαρκάκη, στη δισκοβολία θα μπουν στη βαλβίδα οι Κωνσταντίνα Σπανουδάκη, Μαρία μαυρεδάκη και Δήμητρα Αλεξίου, στη σφυροβολία Νίκη Ναξάκη, Ελένη Ζώτου, Ραφαηλία Γρηγοριάδου, και στον ακοντισμό Αφροδίτη Μανιού, Θεοδώρα Αραμπατζή και Αθανασία Κόκκαλη.

Στην αρχική σελίδα (δεξιά πάνω) με την ένδειξη πανελλήνιο πρωτάθλημα υπάρχει σχετικό «μενού» στο οποίο μπορείτε να δείτε χρήσιμες πληροφορίες για το πρωτάθλημα ενώ να σημειώσουμε ότι θα μεταδοθεί σε LiveStreaming.

Κατεβάστε την εφαρμογή