Σφαιροβόλοι και άλτες ξεχώρισαν στα Δαβιτζόγλεια στην Καβαλά

Στην Καβάλα έπεσε η αυλαία της σειράς αγώνων Γκραν Πρι με τη διοργάνωση Δαβιτζόγλεια. Οι αγώνες έγιναν με επιτυχία, καθώς η συμμετοχή των αθλητών ήταν μεγάλη, ενώ και η τοπική κοινωνία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών.

Πολύ καλός αγώνας έγινε στη σφαιροβολία των Ανδρών με τον Νικόλα Σκαρβέλη (ΓΣ Τρικάλων) να φτάνει μια ανάσα από τα 20,00 μ. και με 19,98 μ. να αναδεικνύεται νικητής στο αγώνισμα και να δείχνει την σταθερά ανοδική του πορεία, δύο μόλις ημέρες από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Ο Σκαρβέλης άφησε στη δεύτερη θέση τον Τάσο Λατιφλάρι (Κένταυρος Χαλκ.), που είχε βολή στα 18.81 μ. και στην τρίτη τον “χάλκινο” παγκόσμιο πρωταθλητή στους Έφηβους, Οδυσσέα Μουζενίδη (Κένταυρος Χαλκ.), που με την ανδρική σφαίρα πέτυχε 18,68 μ., πολύ κοντά στο ατομικό του 18,72 μ., που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων με την 7κ. σφαίρα.

Την τρίτη επίδοση της καριέρας του πέτυχε σήμερα στην Καβάλα ο Μιχάλης Μερτζανίδης (ΑΟ Ηφαιστείας) στο μήκος. Ο αθλητής του Κώστα Χήτα, ήταν νικητής στο αγώνισμα με 7,92 μ. (-1), που είναι το καλύτερο άλμα του την τελευταία διετία και μόλις οχτώ εκατοστά από το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου. 

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Κύπρια Νεκταρία Παναγή έκανε έναν ακόμη αγώνα στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στα 6,59 μ. (0,1) και πήρε τη νίκη μπροστά από την Έφη Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας), που επανέρχεται μετά τον τραυματισμό και σήμερα είχε καλύτερη άλμα στα 6,29 μ. (1,8). Η 15χρονη Αναστασία Ντραγκομίροβα (Κένταυρος Χαλκ.) ήταν πολύ καλή για μία ακόμη φορά και με 6,23 μ. (0,3) πέτυχε μια από τις καλύτερες επιδόσεις της καριέρας της.

Στο τριπλούν ο Παύλος Μπόφτσης (Ελευθέριος Βενιζέλος) πέτυχε ατομικό ρεκόρ με 16,52 μ. (1,9) και συνέχισε τις καλές εμφανίσεις στη σεζόν, ενώ με ευνοϊκό άνεμο  είχε 16,68 μ. (2,2). Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου από αγώνα σε αγώνα βελτιώνεται και δείχνει σε θέση να κυνηγήσει καλές επιδόσεις. Ο αθλητής είχε ατομικό ρεκόρ 16,37 μ. από φέτος.

Στη σφυροβολία των Ανδρών ο Νίκος Γαβριηλίδης ήταν νικητή με 72,16 μ., ωστόσο χρειάζεται κάτι λιγότερο από δύο μέτρα για να πετύχει το όριο για το Βερολίνο (74,00 μ.).  Η 15χρονη Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΓΣ Κουφαλίων) ήταν νικήτρια στα 100 μ. 12.19 (0,4), ενώ στα 100 μ. ο Νίκος Ιωακειμίδης (ΟΣΦΠ) ήταν πρώτος με 10.59 (0,8). Η Σοφία Υφαντίδου έστειλε το ακόντιο στα 56,10 μ. και αναδείχθηκε νικήτρια.

Δείτε τα αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή