Τάμπερε 2018: Ο Αντώνης Μέρλος προκρίθηκε στον τελικό του ύψους

 

Οι επιτυχίες των αθλητών μας στο Τάμπερε της Φινλανδίας συνεχίστηκαν και σήμερα, τρίτη ημέρα των αγώνων. 

Ο Αντώνης Μέρλος, ήταν αυτή τη φορά αυτός που πανηγύρισε μια επιτυχία και συγκεκριμένα την πρόκριση στον τελικό του ύψους και έδωσε συνέχεια στις πρωινές εμφανίσεις των αθλητών μας. 

Ο 19χρονος είχε καλύτερο στα 2,12 μ. και μπορεί στη συνέχεια να μην κατάφερε να ξεπεράσει τα 2,15 μ., ωστόσο στο σύνολο τους οι αθλητές έμειναν χαμηλά κι έτσι η 12άδα του τελικού συμπληρώθηκε και με άλτες που είχαν ξεπεράσει τα 2,12 μέτρα. 

Ο Μέρλος ξεκίνησε τον αγώνα του στα 2,05 μ. με επιτυχημένο άλμα και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 2,09 μ., ενώ πέρασε με την δεύτερη τα 2,12 μέτρα. Ο αθλητής μας είναι σε καλή κατάσταση και σε θέση στον πρωινό τελικό της Κυριακής να διεκδικήσει μεγαλύτερα άλματα.

 

Η ομάδα 4Χ100 μ. των εφήβων ρίχνεται αύριο στην μάχη της διάκρισης στην πέμπτη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 στο Τάμπερε.

Η ελληνική τετράδα, η οποία απαρτίζεται από τους Χρήστο Παπαδόπουλο, Βαγγέλη Καΐκη, Σωτήρη Κομιανό – Γραββάνη και Σωτήρη Γκαραγκάνη, θα τρέξει στον όγδοο διάδρομο της δεύτερης ημιτελικής σειράς. Την πρόκριση για τον τελικό θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε σειράς και οι δύο καλύτεροι χρόνοι. 

Στο πρώτο προκριματικό γκρουπ του τριπλούν θα αγωνιστεί ο Ανδρέας Πανταζής, με το όριο να έχει οριστεί στα 15,83 μέτρα. Ο αθλητής του Κώστα Ηλία έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό, παρά το γεγονός ότι έχασε αρκετό μέρος της προετοιμασίας του, λόγω των εξετάσεων. Ο αθλητής έχει πετύχει φέτος 15,83 μέτρα.Στον ημιτελικό των χαμηλών εμποδίων θα πάρει μέρος ο Αρης Δρίτσας, ο οποίος έχει πετύχει ήδη το στόχο του, αφού στον προκριματικό σημείωσε 51.39 και βελτίωσε το ατομικό του.

Ο Δρίτσας θα τρέξει στην πρώτη ημιτελική σειρά και με 51.39 έχει την έβδομη επίδοση. Την πρόκριση για τον τελικό θα παρουν οι δύο πρώτοι από κάθε σειρά και οι δύο καλύτερες επιδόσεις.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή (13/7)

18.00 Τριπλούν (Ε) πρ. Πανταζής

18.30 4Χ100 μ. (Ε) πρ. 

19.28 400 μ. εμπ. (Ε) Ημ. Δρίτσας

Κατεβάστε την εφαρμογή