Τάμπερε 2018: Απρόσμενος αποκλεισμός για τον Φραντσεσκάκη

Δεν εξελίχθηκε όπως αναμενόταν η δεύτερη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 στο Τάμπερε, αφού ένα από τα δυνατά ελληνικά χαρτιά, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, δεν μπόρεσε να πετύχει τον αρχικό του στόχο και να προκριθεί στον τελικό της Παρασκευής.

Ο αθλητής μας ολοκλήρωσε την παρουσία του στον προκριματικό με τρεις άκυρες βολές κι έτσι έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τη διάκριση στην κορυφαία διοργάνωση της κατηγορίας του. Η πρώτη βολή του αθλητή μας ήταν πάνω από το όριο των 74,00 μ., ωστόσο δε μπόρεσε να κρατηθεί στον τομέα, ενώ στις δύο άλλες βολές η σφύρα πήγα στον κλωβό. Ο Φραντζεσκάκης, ο οποίος είχε 81,32 μ. και ήταν ο κορυφαίος στο σύνολο των δύο γκρουπ, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τη διάκριση στο μέλλον.

Στο πρώτο προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας μετείχε ο Κώστας Ζάλτος, ο οποίος είχε καλύτερη βολή στα 63,49 μ. και κατέλαβε την 27η θέση στο σύνολο. Ο 18χρονος ήταν άκυρος στην δεύτερη προσπάθεια του και έκλεισε τον αγώνα του με 61,83 μέτρα.

Ελληνική εκπροσώπηση είχε και ο προκριματικός της σφαιροβολίας Νεανίδων, με την Μαρία Μαγκούλια. Η αθλήτρια μας σημείωσε 14,17 μ. και έμενε στην 17η θέση, ενώ θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει και θέση στον τελικό, αφού η 12άδα έκλεισε στα 14,56 μ., επίδοση μέσα στις δυνατότητες της. Η αθλήτρια από την Κάλυμνο είχε ακόμη βολές στα 13,72 μ. κιαι 13,98 μέτρα.

Δείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

Διαβάστε ακόμη

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης είναι η ήρεμη δύναμη της ελληνικής ομάδας

Κατεβάστε την εφαρμογή