Ο Οδυσσέας Μουζενίδης είναι η ήρεμη δύναμη της εθνικής ομάδας

Ξεκίνησε τον τελικό με μία άκυρη βολή, όμως, δεν αγχώθηκε αφενός γιατί είδε τη σφαίρα να φτάνει κάπου στα 20,80 μ. και αφετέρου, γιατί ήξερε τι πρέπει να κάνει προκειμένου να παραμείνει προσηλωμένος στον στόχο του. 

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης είναι ένας χαρισματικός αθλητής. Όχι μόνο γιατί διαθέτει εξαιρετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά, αλλά διότι είναι σε θέση να διαχειριστεί τον εαυτό του σε έναν μεγάλο αγώνα. Ο αθλητής του Κένταυρου Χαλκιδικής απέδειξε το απόγευμα της Τρίτης, πως μόνο τυχαία δεν είναι η πορεία του τα τελευταία χρόνια. 

Σταθερότητα, συνέπεια, αποτελεσματικότητα συνθέτουν το προφίλ ενός επιτυχημένου αθλητή, που από του χρόνου αφήνει τα μονοπάτια των μικρών και βαδίζει ολοταχώς για εκείνα των ανδρών. “Ήταν ένας φοβερός αγώνας. Ξεκίνησα με άκυρη βολή, ωστόσο δεν αγχώθηκα, γιατί είδα πως η σφαίρα πήγε μακριά και αυτό που έπρεπε να κάνω ήταν μια έγκυρη βολή στην δεύτερη προσπάθεια κι έπειτα να κυνηγήσω την επίδοση. Κι έτσι έγινε”, εξήγησε ο Μουζενίδης από το Τάμπερε και συμπλήρωσε. “Οι δύο πρώτοι αθλητές ήταν εξαιρετικοί. Ο αγώνας είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αφού έγιναν πολλές εναλλαγές. Μετά το 21,07 μ. ήξερα πως μπορώ να είμαι στα μετάλλια και να πετύχω τον αρχικό μου στόχο. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχα ως στόχο να περνάω τα δικά μου μέτρα. Ακόμη κι όταν ο Αμερικανός έκανε το 22,06 μ. δε σκέφτηκα πως πρέπει να κυνηγήσω εκείνον, αλλά τον εαυτό μου, ώστε να μείνω χαλαρός”. Ο Μουζενίδης τόσο το 2017 στο Γκροσέτο, όσο και φέτος στο Τάμπερε κατέκτησε μετάλλιο με νέο πανελλήνιο ρεκόρ. 

“Ετσι είναι ο χαρακτήρας μου, έτσι με έχει μάθει ο προπονητής μου, πως στον αγώνα στόχο πρέπει να αποδίδω το καλύτερο δυνατό”, κατέληξε ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ. Ο Μουζενίδης τις επόμενες ημέρες θα απολαύσει τους συναθλητές του να αγωνίζονται στο Τάμπερε και θα είναι στο στάδιο για να τους δίνει ώθηση. 

Πριν ολοκληρώσει τη χρονιά θα αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23, ενώ έως στόχο να κάνει κι άλλον αγώνα με την εφηβική σφαίρα, προκειμένου να κυνηγήσει να βελτιώσει εκ νέου το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας.

Ο Μουζενίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τάμπερε, το πρώτο της χώρας μας στο αγώνισμα, με 21,07 μ., επίδοση που είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Κατεβάστε την εφαρμογή