Γκιορ 2018: Νέα διάκριση για την Καρύδη και τέταρτη θέση στο τριπλούν

Η Σπυριδούλα Καρύδη είναι ενδεχομένως το πρόσωπο της ελληνικής ομάδας στο 2ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιορ, αφού μετά το μήκος κατάφερε να διακριθεί και στο τριπλούν. 

Η νεαρή μπορεί να μην κατάφερε να πετύχει τον βασικό της στόχο, που ήταν το μετάλλιο στο τριπλούν, ωστόσο με άλμα στα 13,27 μ. (0,7) κατέλαβε την τέταρτη θέση με νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Μάλιστα η νεαρή στην ουσία βελτίωσε το 13,15 μ., που πέτυχε στον προκριματικό του Σαββάτου. Η Καρύδη στάθηκε αρκετά άτυχη, αφού στο έκτο άλμα, όπου πέτυχε και την καλύτερη επίδοση, πήγε αρκετά μακρύτερα απ΄ότι λέει το αποτέλεσμα, ωστόσο “πλήρωσε” το σημάδι που άφησαν τα μαλλιά της. 

Οι άνθρωποι της ελληνικής αποστολής έκαναν ένσταση, ωστόσο όταν είδαν το βίντεο διέκριναν πως όντως τα μαλλιά της αθλήτριας άφησαν το τελευταίο σημάδι και της στέρησε το δεύτερο μετάλλιο της στη διοργάνωση. 

Σε κάθε περίπτωση η νεαρή αθλήτρια από την Κέρκυρα ολοκλήρωσε απόλυτα επιτυχημένα την παρουσία της στη διοργάνωση, αφού ήταν τρίτη πριν δύο ημέρες στο μήκος. Το επιπεδο στον τελικό του τριπλούν ήταν εξαιρετικά υψηλό, με την Μαρία Βιτσέντε (Ισπανία) να κατακτά το χρυσό μετάλλιο με το εντυπωσιακό για την ηλικία της 13,95 μ. (1,1) – στο όγδοο αγώνισμα της στη διοργάνωση, αφού ήταν νικήτρια και στο έπταθλο –  και τις Νάτσεβα (Βουλγαρία) και Κάχαρα (Φινλανδία)) να ακολουθούν με 13,88 μ. (0,7) και 13,29 μ. (1,7), αντίστοιχα. Η Καρύδη ξεκίνησε τον αγώνα της με άκυρο άλμα και συνέχισε με 12,80 μ.

Πολύ καλό αγώνα έκανε η Σοφία Κεσσίδη που είχε καλύτερη βολή στα 47,03 μ. και κατέλαβε την έβδομη θέση στον τελικό της δισκοβολίας. Η νεαρή κυμάνθηκε κοντά στο ρεκόρ της, το οποίο είναι 47,30 μ. και έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένη από την παρουσία της στη διοργάνωση. Η Κεσσσίδη είχε ακόμη βολή στα 44,48 μ., 46,03 μ., 46,37 μ. και 46,60 μέτρα.

Στον τελικό του ύψους αγωνίστηκε η Παναγιώτα Δόση, που δεν βρέθηκε σε όσο καλή κατάσταση θα ήθελε. Η 17χρονη ξεπέρασε τα 1,74 μ. και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να νικήσει το 1,79 μ. και να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση η αθλήτρια από την Κέρκυρα αποτελεί ένα από τα ταλέντα του ελληνικού στίβου, μια αθλήτρια που έχει μπροστά της το μέλλον να κυνηγήσει διακρίσεις. 

Η νίκη πήγε στην Γιαροσλάβα Μάχουτσιχ (Ουκρανία), που έκανε ρεκόρ διοργάνωσης με 1,94 μ., ενώ με 1,83 μ. ακολούθησαν στις δύο άλλες θέσεις του βάθρου, οι Τζέσικα Κάχαρα (Φινλανδία) και Μαρία Κοχάνοβα (Ανεξάρτητη). Η Κάχαρα έκανε την έκπληξη, αφού μέσα σε λιγότερο από από δύο ώρες κατέκτησε μετάλλιο τόσο στο τριπλούν, όσο και στο ύψος πετυχαίνοντας μάλιστα ατομικά ρεκόρ και στα δύο αγωνίσματα.

 

Κατεβάστε την εφαρμογή