Γκιορ 2018: Γέμισαν με εμπειρίες και συνεχίζουν

Την πρώτη της συμμετοχή με την εθνική ομάδα είχε η Ελίνα Τζένγκο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιορ. 

Η νεαρή κατέλαβε την έβδομη θέση στον τελικό του ακοντισμού, σε έναν αγώνα που κυμάνθηκε σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα. Η αθλήτρια μας είχε καλύτερη βολή στα 53,84 μ., ενώ είχε ακόμη δύο έγκυρες βολές στα 43,31 μ. και 52,18 μέτρα. Ο αέρας δεν βοήθησε την αθλήτρια, που αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, αφού της έπαιρνε ψηλά το ακόντιο. Νικήτρια του αγώνα με νέο ατομικό ρεκόρ ήταν η Αλισάντρα Κόνχινα με 56,71 μ. και δεύτερη η Τουρκάλα Μουνεβέρ Χανσί, με 56,28 μέτρα. Η τρίτη θέση πήγε στην Εσθονή Τουγκί με 55,28 μέτρα. Η Τζένγκο είναι σίγουρο πως στο μέλλον θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει διακρίσεις με την εθνική ομάδα.

Διπλή ελληνική συμμετοχή υπήρχε στον τελικό του επί κοντώ. Ο Αντώνης Σάντας και ο Σωτήρας Χύτας κινήθηκαν κοντά στα ατομικά τους ρεκόρ και ολοκλήρωσαν επιτυχημένα της παρουσία τους στη διοργάνωση. Ο Σάντας ξεπέρασε τα 4,85 μ. και κατέλαβε την όγδοη θέση, ωστόσο στη συνέχεια δεν μπόρεσε να νικήσει τα 5,00 μ. και να πετύχει ατομικό ρεκόρ. 
Ο αθλητής μας ξεπέρασε νωρίτερα τα 4,70 μ. με την πρώτη προσπάθεια. Στα 4,70 μ. έμεινε ο Σωτήρης Χύτας, που στη συνέχεια δεν κατάφερε να πετύχει νέο ρεκόρ με το άλμα στα 4,85 μέτρα. Ο 17χρονος κατέλαβε την 13η θέση.

Κατεβάστε την εφαρμογή