Γκιορ 2018: Κοσμίδου και Φρίγγη στον τελικό της σφυροβολίας

Διπλή ελληνική παρουσία θα έχει η χώρα μας στον αυριανό τελικό της σφυροβολίας Κορασίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, στο Γκιορ.

Η Σταυρούλα Κοσμίδου και η Παναγιώτα Φρίγγη κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους και να προκριθούν στον τελικό του αγωνίσματος. Η Κοσμίδου, η οποία είναι φαβορί ακόμη και για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, είχε καλύτερη προσπάθεια στα 64,45 μ., επίδοση που της έδωσε την τρίτη θέση στο γκρουπ της και την έκτη στο σύνολο των δύο γκρουπ. Η Ουκρανή Βαλερίγια Ιβανένκο είχε την καλύτερη βολή με 74,36 μ., επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης και την θέτει επικεφαλής στον αυριανό τελικό. Νωρίτερα στο πρώτο γκρουπ η Σάρα Κίλινεν (Φινλανδία) είχε στείλει τη σφύρα στα 67,25 μ., επίδοση που επίσης αποτελούσε ρεκόρ αγώνων.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η 15χρονη Παναγιώτα Φρίγγη, η οποία αγωνίστηκε στο Α΄γκρουπ και είχε καλύτερη βολή στα 60,95 μ., από την πρώτη της προσπάθεια, που της έδωσε την έκτη θέση στο γκρουπ της και την 12η στο σύνολο. Η Φρίγγη είχε ακόμη βολές στα 58,52 μ. και στα 60,42 μέτρα. 
Οι δύο Ελληνίδες θα έχουν αύριο την ευκαιρία να κάνουν έναν ακόμη δυνατό αγώνα και να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία τους στη διοργάνωση. Το επίπεδο του αγώνα είναι ιδιαίτερα υψηλό, ωστόσο Κοσμίδου και Φρίγγη ταξίδεψαν με 68,21 μ. και 64,55 μ. αντίστοιχα και μπορούν να παίξουν ρόλο στο αγώνισμα.

Την διήμερη προσπάθεια της στο 7αθλο κορασίδων ξεκίνησε σήμερα η Μαργαρίτα Τσουκαλά. Η νεαρή αθλήτρια έκανε 15.49 στα 100 μ. εμπ. και κατέλαβε την πέμπτη θέση στη σειρά της, ενώ λίγο αργότερα ξεπέρασε τα 1,60 μ. στο ύψος.  Η αθλήτρια μετά την ολοκλήρωση των δύο αγωνισμάτων βρίσκεται στην 17η θέση με 1.514 βαθμούς.

Δείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

Διαβάστε ακόμη

Ασημένιο μετάλλιο για τη Φιάσκια έκτη θέση για την Σεφεριάδη

Κατεβάστε την εφαρμογή