Στο Γκιορ η εθνική ομάδα Κ18 με φιλοδοξίες και σχέδια για διάκριση

Το Γκιορ της Ουγγαρίας θα είναι από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες το σπίτι των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 (5-8/7).

Η αποστολή μας ταξίδεψε το πρωί για τη Βιέννη κι από εκεί οδικός για το Γκιορ και τις Πανεπιστημιακές εστίες, όπου και θα φιλοξενηθούν οι αποστολές στη διάρκεια των αγώνων. 

“Χαίρομαι πολύ που συμμετέχω στην αποστολή. Απ΄όσο φάνηκε και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Κατερίνης είμαι καλά. Τον τελευταίο ενάμιση μήνα κάνω κανονικά προπόνηση, ωστόσο επιλέξαμε να μην μπούμε σε αγώνες προκειμένου να μην επιβαρύνω το πρόβλημα που είχα και να είμαι απόλυτα έτοιμη στον αγώνα στόχος της χρονιάς, που ήταν εξ αρχής το Γκιορ. Η επίδοση μου, μου επιτρέπει να σκέφτομαι κάτι καλό, ωστόσο θέλω να μπω χωρίς άγχος στον αγώνα. Θέλω να πηδήσω όσο περισσότερο μπορώ και να κυνηγήσω το καλύτερο δυνατό”, είπε η Παναγιώτα Δόση, η οποία έχει κάνει φέτος 1,83 μ., από τους αγώνες της χειμερινής περιόδου και ένα ένα από τα φαβορί για μια θέση ψηλά στην κατάταξη. Στο αγώνισμα του ύψους έχουν δηλωθεί 29 αθλήτριες και το 1,83 μ. είναι η τρίτη επίδοση στο σύνολο.

Φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίου είναι και η Σπυριδούλα Καρύδη, που έχει βασικό στόχο τη διάκριση στο τριπλούν, ενώ θα κάνει ένα πέρασμα και από το μήκος. 

“Είμαι αρκετά ενθουσιασμένη. Επιτέλους έφτασε ο καιρός για τον αγώνα στόχο της χρονιάς, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο τριπλούν. Βασική μου επιδίωξη είναι μια καλή επίδοση και γιατί όχι και μία θέση στο βάθρο. Έχω προετοιμαστεί καλά, νιώθω αρκετά καλά και ελπίζω να πάω τέλεια στον αγώνα. Φέτος η χρονιά είχε πολλές αλλαγές, αφού ξεκίνησα προπόνηση με το κ. Σκορδίλη και άλλαξαν πολλά πράγματα στην προπόνηση, τόσο σε σχέση με το είδος, όσο και σε σχέση με το αγώνισμα, αφού από την αρχή της χρονιά εστιάσαμε στα άλματα”, είπε η Καρύδη, που έχει πετύχει 13,11 μ. και έχει την τρίτη επίδοση ανάμεσα στις 35 αθλήτριες, που έχουν δηλωθεί.

Ντεμπούτο με τα χρώματα της εθνικής ομάδας θα κάνει στο Γκιορ η Ελίνα Τζένγκο, που απέκτησε πριν λίγες ημέρες την ελληνική υπηκοότητα. Η νεαρή αθλήτρια έχει στείλει το ακόντιο στα 58,05 μ., επίδοση που την φέρνει στην δεύτερη θέση, στο σύνολο των 37 κοριτσιών, που δηλώθηκαν να συμμετάσχουν.

“Έφτασε επιτέλους η στιγμή να αγωνιστώ με τα ελληνικά χρώματα. Είμαι χαρούμενη, ενθουσιασμένη και συγκινημένη. Πάνω από όλα είμαι έτοιμη να κάνω έναν καλό αγώνα και να διεκδικήσω ένα μετάλλιο. Στόχος είναι να κάνω βολές πάνω από τα 60,00 μ., επίδοση που είναι ικανή να μου δώσει ακόμη και τη νίκη. Παράλληλα θέλω να διεκδικήσω μια θέση στην ομάδα που θα συμμετάσχει στο Οκτώβριο στις Ολυμπιακές Ημέρες Νεότητας στο Μπουένος Άιρες”, είπε η νεαρή αθλήτρια από τη Χαλκιδική.

Δείτε όσα πρέπει να ξέρετε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιορ

Κατεβάστε την εφαρμογή