Η θετική ενέργεια του κόσμου έδωσε επιπλέον ώθηση στις αθλήτριες στο Protergia Athens Street Pole Vault

φωτογραφίες: eurokinissi

Το 6ο Protergia Athens Street Pole Vault στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη στις μοναδικές επιδόσεις των αθλητρών, αλλά και την μαζική παρουσία του κόσμου, που πραγματικά μεταμόρφωσε την πλατεία Συντάγματος σε αγωνιστικό χώρο.

Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυρικοπούλου, αφού ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους, πήραν το μικρόφωνο, ευχαρίστησαν τον κόσμο για τη θερμή του υποστήριξαν, αλλά κα την Protergia, που με τη συμβολή της ο αγώνας απέκτησε επιπλέον ενέργεια.

“Από τη Φιλοθέη κι έπειτα η προπόνηση είχε πάει πολύ καλά και αυτό μας επέτρεψε να πούμε πως ίσως ήταν εφικτό σήμερα να δούμε μεγάλα άλματα και πανελλήνιο ρεκόρ. Αποδείχθηκα σωστή, αν και φοβήθηκα λίγο τον υπερυψωμένο διάδρομο, ωστόσο έγινε εξαιρετική δουλειά σε αυτόν τον διάδρομο καθώς τα στηρίγματα από κάτω ήταν πολύ καλά. Ωστόσο ξέρω πως οι υπερυψωμένοι διάδρομοι δεν μου πηγαίνουν. Είναι σημαντικό όμως πως εδώ πήδησα τόσο ψηλά. Ο αγώνας ήταν πολύ καλός, με βοήθησε πολύ ο συναγωνισμός, αλλά και ο κόσμος που βρέθηκε εδώ και δημιούργησε μοναδική ατμόσφαιρα. Η διοργάνωση ήταν εκπληκτική και θεωρώ πως θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε αντίστοιχες συνθήκες και τα επόμενα χρόνια. Το επόμενο διάστημα είναι αρκετά σημαντικό για εμένα, καθώς θέλω να βγει η προπόνηση μου. Συνεχίζω με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση”, είπε η Στεφανίδη, που για περισσότερα από 40 λεπτά μοίραζε αυτόγραφα και έβγαινε φωτογραφίες.

Χαμογελαστή και αισιόδοξη για τη συνέχεια, αλλά και ενθουσιασμένη με την πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση, εμφανίστηκε η Νικόλ Κυριακοπούλου.

“Ηταν μια μοναδική γιορτή, πραγματικά ένας από τους καλύτερους αγώνες στους οποίους έχω πάρει μέρος. Το επίπεδο ήταν πολύ καλό και θεωρώ πως κι εγώ θα μπορούσα να έχω ανέβει ακόμη ψηλότερα αν δεν είχα κάνει κάποια λάθη. Συνεχίζω στους Μεσογειακούς με στόχο το μετάλλιο και νέες μεγαλύτερες πτήσεις. Είμαι καλά και αυτό μου επιτρέπει να σκέφτομαι θετικά για τη συνέχεια”, είπε η αθλήτρια.

“Ηταν σπουδαία διοργάνωση, είμαι χαρούμενη που ήμουν εδώ και κατάφερα να βελτιώσω το φετινό ου ρεκόρ. Σίγουρα θα έρθω και πάλι στην Ελλάδα, από την οποία μόνο θετικές αναμνήσεις έχω”, είπε από την πλευρά της η Γιάρισλει Σίλβα.

Οι αθλήτριες με το τέλος του αγώνα παρέλαβαν τα διπλώματα τους από τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλος, την Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Marketing του Ομίλου Μυτιληναίο, Φαίη Χαδιού, και το μέλος του Δ.Σ του ΟΠΑΝΔΑ Βασίλη Μηνούδη, ενώ βγήκαν και αναμνηστικές φωτογραφίες.

 Δείτε τα αποτελέσματα

 

Κατεβάστε την εφαρμογή