Χαμόγελα ικανοποίησης για την ολοκλήρωση ελληνοποίησης της Τζένγκο

Μετά την πολύμηνη γραφειοκρατική διαδικασία, η οποία ξεπεράστηκε σε μεγάλο βαθμό χάρη τις συνεχόμενες προσπάθειες και πιέσεις της ομοσπονδίας η Ελίνα Τζένγκο απέκτησε τελικά την ελληνική υπηκοότητα.

Η νεαρή αθλήτρια έβγαλε σήμερα ελληνική ταυτότητα και πλέον έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει σε διοργανώσεις με τα χρώματα της εθνικής ομάδας. Η πρώτη αγωνιστική ευκαιρία, της νεαρής είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 του Γκιορ, διοργάνωση στην οποία θα διεκδικήσει τη διάκριση στον ακοντισμό, αγώνισμα στο οποίο έχει την τρίτη επίδοση στην Ευρώπη, αλλά και στη σφαιροβολία. 

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ όπως είναι φυσιολογικό δέχθηκε με μεγάλη χαρά και ανακούφιση τα νέα της ολοκλήρωσης της ελληνοποίησης της και πλέον δίχως άγχος συνεχίζει την προετοιμασία της για τους αγώνες που ακολουθούν. Η 17χρονη θα αγωνιστεί και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 της Κατερίνης (23-24/6). Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί, όπως είναι φυσιολογικό και στην ομοσπονδία, αφού πλέον η αθλήτρια κατάφερε να αποκτήσει το δικαίωμα της συμμετοχής και θα εκπροσωπεί πλέον τη χώρας, όπως δικαιούταν, στις μεγάλες διοργανώσεις. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος με αφορμή την ολοκλήρωσε ελληνοποίησης της Τζένγκο, ευχαριστεί ιδιαίτερα τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη για τη συμβολή του.

Κατεβάστε την εφαρμογή