Υψηλού επιπέδου η σφυροβολία στα φετινά Σιθώνεια

Η 17η  συνάντηση ρίψεων  “Σιθώνεια”  θα γίνει την την Τετάρτη (20/6) στο Δημοτικό Γήπεδο Νικήτης. 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν κορυφαία ονόματα των ρίψεων. Αναμφίβολα αυτός που ξεχωρίζει είναι ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του Ρίο Ντίλσον Ναζάροβ, ο οποίος θα πάρει μέρος στη σφυροβολία, στο δυνατότερο – βάσει συμμετοχών – αγώνισμα των φετινών Σιθωνείων. 

Στη Νικήτη θα είναι και ο Βρετανός Νικ Μίλερ, ο οποίος έχει στείλει φέτος τη σφύρα στα 80,26 μ., επίδοση που τον φέρνει στην τρίτη  θέση του κόσμου και της Ευρώπης και τον καθιστά ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίου στη διοργάνωση του Βερολίνου (7-12/6). 

Ο Μιχάλης Αναστασάκης, πριν ένα χρόνο, στο ίδιο γήπεδο, είχε στείλει στη σφύρα στα 77,72 μ. και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Στον φετινό αγώνα ο αθλητής θα επιδιώξει αρχικά να βρει βολή πάνω από τα 75,00 μ., προκειμένου να ξεμπερδέψει με το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου κι αν είναι δυνατό να βελτιώσει και το ατομικό του ρεκόρ. Με αξιώσεις θα πάρουν ακόμη μέρος στον αγώνα ο Σλοβένος Νέιτς Πλέσκο και ο Ιταλός Μάρκο Λίνγκουα, αλλά και οι Έλληνες Νίκος Γαβριηλίδης και Ιβάν Μενγκλεμπέη.Στη σφαιροβολία ξεχωρίζουν οι Τάσος Λατιφλάρι και Κυριάκος Ζώτος, που διανύουν καλή σεζόν.

Τα «Σιθώνεια» διοργανώνει ο  Γυμναστικός Σύλλογος «η Σιθωνία», υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, με την συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τη στήριξη του Δήμου Σιθωνίας, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Σιθωνίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και επιχειρήσεων που  υποστηρίζουν τη διοργάνωση.Το πρόγραμμα των αγώνων ξεκινάει στις 16.00 και ολοκληρώνεται στις 20.00.

Κατεβάστε την εφαρμογή