Κορυφαίες ξένες αθλήτριες στο Protetgia Athens Street Pole Vault, την Τετάρτη (20/6) η συνέντευξη Τύπου

Το Protergia Athens Street Pole Vault θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή (22/6) στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, την πλατεία Συντάγματος στις 19.00 και αναμένεται να συγκεντρώσει το βλέμμα φίλων του στίβου, αλλά και περαστικών που θα βρεθούν εκείνη την ημέρα στο κέντρο της Αθήνας.

Το επίπεδο του αγωνίσματος θα είναι ιδιαίτερα υψηλό,αφού εκτός από τις δύο κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες, την Κατερίνα Στεφανίδη και τη Νικόλ Κυριακοπούλου, που είναι ήδη γνωστό πως θα πάρουν μέρος στον αγώνα, στον αγωνιστικό χώρο θα βρεθούν και τρεις σπουδαίες ξένες πρωταθλήτριες.
Η Γιάρισλει Σίλβα  (Κούβα) είναι μία από τις κορυφαίες άλτριες της τελευταίας οχταετίας με μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργάνωσης και ατομικό ρεκόρ 4,91 μ., που την φέρνει – μαζί με τη Στεφανίδη – στην τέταρτη θέση όλων των εποχών για το αγώνισμα παγκοσμίως. Η 31χρονη άλτρια αγωνίστηκε πριν λίγες ημέρες στο Filothei Women Gala, όπου ξεπέρασε τα 4,50 μ. και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ και στο Σύνταγμα θα επιδιώξει το κάτι παραπάνω. Η Σίλβα, η οποία το 2012 ήταν δεύτερη στους Ολυμπιακούς και το 2015 νικήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, την περασμένη σεζόν ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, στη διοργάνωση που η Στεφανίδη ήταν νικήτρια. Η Κουβανή, στη διοργάνωση του Λονδίνου, δεν ήταν η μόνη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, αφού στο βάθρο με την ίδια επίδοση (4,65 μ.) ανέβηκε και η 20χρονη Ρομπέιλις Πεινάδο (Βενεζουέλα). 

Η ανερχόμενη άλτρια θα είναι στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στο Protergia Athens Street Pole Vault και να βελτιώσει το ατομικό της 4,70 μ., που πέτυχε πριν λίγες ημέρες και δείχνει πως πρόκειται για μία από τις πιο φορμαρισμένες αθλήτριες αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Με υψηλές προσδοκίες θα πάρει μέρος στη διοργάνωση μία ακόμη σπουδαία άλτρια η Χόλι Μπράντσοου (Μ. Βρετανία), η πέμπτη πριν δύο χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και έκτη πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου έχει ατομικό ρεκόρ 4,81 μ., ενώ πριν λίγες εβδομάδες στο Diamond League, που έγινε στη Ντόχα ξεπέρασε τα 4,64 μέτρα.

Η συνέντευξη Τύπου για το κορυφαίο γεγονός θα γίνει την Τετάρτη (20/6, 12.30) στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια (αίθουσα Royal room) και εκεί θα είναι οι δύο σπουδαίες Ελληνίδες πρωταθλήτριες, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Το Athens Street Pole Vault ανήκει στην κατηγορία Special Premium της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και έχει ονομαστικό χορηγό την Protergia.

Κατεβάστε την εφαρμογή