Στην Οστράβα Φιλιππίδης, Τεντόγλου και Τσάκωνας

Στην Οστράβα θα γίνει την Τετάρτη (13/6) ένα από τα καλύτερα μίτινγκ της Ευρώπη, το Golden Spike της Οστράβα, το οποίο ανήκει στην σειρά Challenge της IAAF. Το ιστορικό μίτινγκ, παραδοσιακά συγκεντρώνει κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου στίβου, ανάμεσα σε αυτά είναι και κορυφαίοι Ελληνες πρωταθλητές.

Ο Κώστας Φιλιππίδης θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τους αγώνες του στη σεζόν και να κυνηγήσει επιδόσεις πάνω από τα 5,55 μ. στο επί κοντώ, που έχει φέτος. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ έχει ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών και πλέον μέσα από τους αγώνες επιδιώκει να βρει τον ρυθμό του. Στον ίδιο αγώνα μετέχει ο Σαμ Κέντρικς με φετινό 5,84 μ., αλλά και ο Σον Μπαρμπερ που έχει ανέβει φέτος πάνω από τα 5,92 μέτρα. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή του Πολωνού Πάβελ Βογιεκόβσκι.

Στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν και στην Οστράβα θα κυνηγήσει να βελτιώσει το φετινό του 8,19 μέτρα. Ο νεαρός πριν λίγες ημέρες σημείωσε 8,05 μ. στο Diamond League της Στοκχόλμης. Στην Οτσράβα θα είναι ο αθλητής που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο, ο Γιαν Ετσεβαρία, που στην Στοκχόλμη “προσγειώθηκε” στα 8,83 μ. (2,1) και έκανε όλο τον πλανήτη να μιλάει για εκείνον. 

Στα 200 μ. θα πάρει θέση εκκίνησης ο Λυκούργος Τσάκωνας, που ευελπιστεί κάτι καλύτερο από το 20.72 στο παγωμένο Τούρκου. Ο πρωταθλητής μας έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 20.62, στο μίτινγκ “Χανιά 2018”. Τα 200 μ. θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, αφού εκεί θα είναι ο Νοτιοαφρικανός Κλάρενς Μιουνιάι με 19.69, που είναι η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμος, αλλά και ο Τούρκος Ραμίλ Γκουλίεβ με 19.90.

Κατεβάστε την εφαρμογή