Ολα έτοιμα για το 19ο Filothei Women Gala

φωτογραφίες: eurokinissi/Μάρκος Χουζούρης

Η συνέντευξη Τύπου για το 19ο Filothei Women Gala δόθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του σταδίου “Στέλιος Κυριακίδης” και εκεί ήταν για να μιλήσουν κορυφαίες αθλήτριες του ελληνικού στίβου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, η Βούλα Παπαχρήστου, η Λίλη Αλεξούλη και η νεαρή άλτρια του ύψους Βιργινία Κουλουμέντα πήραν το λόγο, ενώ στο πάνελ βρέθηκαν ακόμη ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικούς, Παντελής Ξυριδάκης, η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη, η πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ Ελένη Λάβδα, ο εκπρόσωπος του μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης, Γιώργος Κυπραίος και ο διευθυντής της διοργάνωσης Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος.

“Για τρίτη συνεχόμενη φορά είμαι εδώ και χαίρομαι που θα πάρω μέρος στον αγώνα. Το απόγευμα της Τετάρτης θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό. Στην αρχή της σεζόν αντιμετώπισα κάποια προβλήματα. Χρειάστηκε αρκετή δουλειά για να μπορέσω να επανέλθω και να ξεπεράσω τους πόνους. Για μεγάλο διάστημα στην προπόνηση δούλευα έως το 75% της έντασης, ενώ περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα, τις αφιέρωνα για την αποκατάσταση και την αποθεραπεία. Στη Ντόχα ήταν η πρώτη φορά, που έκανα άλματα δίχως να πονάω. Η προετοιμασία τις τελευταίες εβδομάδες έχει πάει πολύ καλά, παρότι αυτό δεν φαίνεται στους αγώνες. Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή είμαστε περίπου ένα μήνα πίσω σε σχέση με την περσινή σεζόν. Παράλληλα δουλεύουμε πολύ στο να κερδίσω την αυτοπεποίθηση μου. Θέλω να κάνω αγώνες με συναγωνισμό, γιατί η πίεση με βοηθάει”, είπε η ολυμπιονίκης του Ρίο.

“Είναι η όγδοη συμμετοχή μου στο μίτινγκ της Φιλοθέης. Από μικρό κορίτσι συμμετέχω εδώ, στην γιορτή της γυναίκας. Θα αγωνιστώ στο μήκος, γατί έχω έναν τραυματισμό στη φτέρνα από το μίτινγκ “Χανιά 2018″ και ο γιατρός της ομοσπονδίας μου συνέστησε να μην μπω ακόμη στο τριπλούν. Στόχος είναι να είμαι στην καλύτερη κατάσταση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, εκεί όπου πάω ως κάτοχος μεταλλίου, το οποίο και θέλω να το υπερασπιστώ με κάθε τρόπο”, είπε από την πλευρά της η Βούλα Παπαχρήστου, που επέλεξε να μην αγωνιστεί στο τριπλούν, προκειμένου να ξεπεράσει απόλυτα τις ενοχλήσεις στη φτέρνα.

“Θα πάρω μέρος στη διοργάνωση για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Είναι το αγαπημένο μου μίτινγκ στη διάρκεια της θερινής περιόδου για δύο λόγους. Αρχικά γιατί ο κόσμος της Φιλοθέης αγκαλιάζει τη διοργάνωση και μας δίνει κίνητρο κι έπειτα γιατί η διοργάνωση αναδεικνύει την γυναικεία υπόσταση και αυτό αυτόματο το καθιστά ένα ξεχωριστό μίτινγκ”, σχολίασε η πρωταθλήτρια του μήκους, Λίλη Αλεξούλη, ενώ από την πλευρά της, η 14χρονη άλτρια του ύψους, Βιργινία Κουλουμέντα, είπε: “Είναι η πρώτη μου συμμετοχή είμαι χαρούμενη και ενθουσιασμένη, που θα αγωνιστώ μαζί με τόσο σπουδαίες αθλήτριες”.

Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν αυτά που ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης, αναφορικά με την διοργάνωση του 2019, που θα είναι επετειακή : “Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που έχουμε εδώ αθλήτριες όπως η Στεφανίδη και η Παπαχρήστου. Παράλληλα βλέπουμε πως υπάρχει παρελθόν στον ΑΟ Φιλοθέης, υπάρχει παρόν, αλλά μέλλον κι αυτό φαίνεται από την παρουσία της νεαρής Βιργινίας Κουλουμέντα. Ο Δήμος είναι πάντα δίπλα σε τέτοιες διοργανώσεις. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί, ενώ του χρόνου θα γίνει η επετειακή διοργάνωση και αυτό έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν έργα στο στάδιο που θα δώσουν αίγλη, όπως η αλλαγή του ελαστικού τάπητα, ενώ θα αντικατασταθεί και το στρώμα του επί κοντώ”.

Η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Ξένια Αργειτάκη, είπε: “Ο ΣΕΓΑΣ για μία ακόμη φορά στηρίζει το μίτινγκ της Φιλοθέης, γιατί είναι ένα από τα λίγα διεθνή μίτινγκ, το οποίο μάλιστα έχει την ιδιαιτερότητα να απευθύνεται σε γυναίκες. Είναι δεδομένο πως ο γυναικείος αθλητισμός ανεβαίνει συνεχώς στην Ελλάδα και δίνει πολλές διακρίσεις. Το μίτινγκ αυτό διαφημίζει τις σπουδαίες αθλήτριες της χώρας μας, ενώ δίνει τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά να μετέχουν μαζί με κορυφαίες αθλήτριες. Εύχομαι το μίτινγκ να συνεχιστεί και να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, πάντα με τη στήριξη της ομοσπονδίας”.

O διευθυντής αγώνων της διοργάνωσης, Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος, αναφέρθηκε σε τεχνικά ζητήματα: “Το Filothei Women Gala θα 19η φορά θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2, ενώ στη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχουν live αποτελέσματα. Παράλληλα είμαι χαρούμενος, γιατί στη διάρκεια των αγώνων θα τιμηθεί ο Νίκι Πετρόφ, προπονητής της Στέφκα Κονσταντίνοβα, που μέχρι σήμερα είναι η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο ύψος”.

Οι συμμετοχές στη διοργάνωση

Κατεβάστε την εφαρμογή