Πολύ καλή παρουσία του Τεντόγλου στη Στοκχόλμη, σταθερός ο Φιλιππίδης, άκυρη η Κυριακοπούλου

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μίλτος Τεντόγλου στο Diamond League της Στοκχόλμης. Ο 20χρονος άλτης κατέλαβε την έκτη θέση στο μήκος με καλύτερο άλμα στα 8,05 μ. (3,1) στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια.

Ο αθλητής με  κανονικές συνθήκες σημείωσε 7,98 μ.(-0,3) στο τρίτο του άλμα, ενώ ξεκίνησε με 7,70 μ. (-1,3), συνέχισε με 7,80 (-1,2), είχε άκυρη την τέταρτη προσπάθεια και στην πέμπτη σημείωσε 7,83 μ. (1,7). Ο αέρας στη Στοκχόλμη άλλαζε συνεχώς και αυτό είχε ως συνέπεια να δημιουργεί θέματα στους άλτες, ενώ στέρησε κι ένα σπουδαίο ρεκόρ στον Μιγκέλ Ετσεβαρία, ο οποίος στην έκτη και τελευταία προσπάθεια είδε τον πίνακα να γράφει 8,83 μ. με τον άνεμο ευνοϊκό 2,1 μέτρα. Ο Κουβανός, ο οποίος με κανονικές συνθήκες είχε 8,50 μ., για άλλη μια φορά έδειξε πως δικαίως χαρακτηρίζεται ως η επόμενη μέρα στο αγώνισμα. Ο Τζεφ Χέντερσον ήταν δεύτερος με 8,39 μ. (3,4) και ο Λούβο Μανιόνγκα τρίτος με 8,25 μ. (0,7) στο μοναδικό έγκυρο άλμα του.

Στην ίδια διοργάνωση πήρε μέρος και ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος ξεπέρασε τα 5,50 μ. και κατέλαβε την ένατη θέση στο επί κοντώ. Ο Φιλιππίδης στη συνέχεια είχε καλά άλματα στα 5,66 μ., ύψος που αν ξεπερνούσε θα αποτελούσε φετινό του ρεκόρ. Ο πρωταθλητής, πριν λίγες ημέρες ξεπέρασε τα 5,55 μ. στο Ίνσμπουργκ.

Στη Στοκχόλμη αγωνίστηκε και η Νικόλ Κυριακοπούλου, που όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,45 μ. στο επί κοντώ, ύψος στο οποίο ξεκίνησε τον αγώνα, αφού ένιωσε μια σύσπαση στον ραχιαίο. Νικήτρια ήταν η Σάντι Μόρις με 4,86 μ. και νέο φετινό ρεκόρ. Το επί κοντώ των γυναικών ήταν εκτός αγώνων diamond leagua και δεν είχε βαθμολογία.

Κατεβάστε την εφαρμογή