Κορυφαίες κυρίες στο 19ο Filothei Women Gala

Δυνατές συμμετοχές ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του Filothei Women Gala για την 19η στάση, η οποία θα γίνει την Τετάρτη 13 Ιουνίου στο στάδιο Στέλιος Κυριακίδης.

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο όνομα, ωστόσο δεν θα είναι η μόνη που θα ξεχωρίσει. Στο επί κοντώ, την “χρυσή” στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017 θα πλαισιώσει η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015 στο Πεκίνο Yiarislei Silva (Κούβα), που έχει ατομικό ρεκόρ 4,91 μέτρα και αποτελεί ένα από τα δυνατότερα ονόματα του επί κοντώ παγκοσμίως. Η Ρωσίδα Olga Mullina θα αγωνιστεί ως ανεξάρτητη με στόχο να βελτιώσει το φετινό της 4,40 μέτρα και γιατί όχι και το ατομικό της 4,67 μέτρα. Η Ελένη Πόλακ έχει ήδη το όριο για το Ευρωπαϊκό του Βερολίνου και στη Φιλοθέη θα κυνηγήσει άλματα πάνω από τα 4,50 μ., ενώ τον εαυτό της θέλει να ξεπεράσει και η νεάνιδα, Αριάδνη Αδαμοπούλου, που ψάχνει επιδόσεις πάνω από τα 4,15 μ., για να προκριθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Τάμπερε.

Η Βούλα Παπαχρήστου μόνο καλές αναμνήσεις έχει από το στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης”, ένα στάδιο στο οποίο στο παρελθόν έχει σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις. Η έμπειρη αθλήτρια του τριπλούν είναι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξει να βρει το μεγάλο άλμα. Στο μήκος, κάτι ανάλογο θα κυνηγήσει η Λίλη Αλεξούλη, που φέτος έχει “προσγειωθεί” στα 6,55 μέτρα. Τα δύο αγωνίσματα, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια θα γίνουν παράλληλα.

Μια από τις κορυφαίες άλτριες στον κόσμο, η Leverne Spencer θα έρθει στη Φιλοθέη και αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις. Η έμπειρη άλτρια έχει ατομικό ρεκόρ 1,98 μ. και φέτος έχει ξεπεράσει τα 1,95 μ. και δείχνει ικανή να ανέβει ακόμη υψηλότερα. Την εξαιρετική αθλήτρια θα πλαισιώσει η Nadezhda Dusanova (Ουζμπεκιστάν) με ατομικό ρεκόρ 1,98 μ. και φετινό 1,88 μέτρα, ενώ ρόλο στον αγώνα θα έχει και η Svetlana Radjivil (Ουζμπεκιστάν), που φέτος έχει ανέβει πάνω από τα 1,85 μ. και το ατομικό της ρεκόρ είναι 1,98 μέτρα. Η αθλήτρια του Αθλητικού Ομίλου Φιλοθέης, Ιωάννα Ζάκκα, έχει ξεπεράσει φέτος το 1,80 μ. και έχει δείξει πως είναι θέμα χρόνου να απειλήσει το ατομικό της 1,82 μέτρα.

Απελευθερωμένη από το άγχος του ορίου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, θα πάρει θέση εκκίνησης η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100 μ. εμπόδια. Η 26χρονη έχει φετινό ρεκόρ 13.08 και κάθε λόγο να σκέφτεται έναν χρόνο κοντά στα 13.00.

Δυνατή κούρσα θα γίνει στα 100 μ. με τη Ραφαέλα Σπανουδάκη να έχει τον πρώτο λόγο με το φετινό 11.27. Η Ουκρανή Natalia Pohrebniak έχει ατομικό ρεκόρ 11.09 και στη Φιλοθέη θα επιδιώξει να κάνει μία γρήγορη κούρσα ανάλογη των δυνατοτήτων της. Η Viktpriya Zyabkina (Καζακστάν) έχει διανύσει φέτος την απόσταση σε 11.36 και θα είναι από τις αθλήτριες, που θα τραβήξουν την προσοχή.

Η συνέντευξη Τύπου για το Filothei Women Gala θα γίνει τη Δευτέρα στις 12.00 στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης”, παρουσία της Κατερίνας Στεφανίδη.

To Filothei Women Gala διοργανώνει ο ΑΟ Φιλοθέης με την υποστήριξη του Δήμου Φιλοθέης– Ψυχικού, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας και του Οργανισμού κοινωνικής Αλληλεγγύης-Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Συνεργαζόμενος φορέας και της φετινής διοργάνωσης είναι η Πρωτοβουλία Υποστήριξης Ελλήνων Αθλητών – «Ο Δρόμος για το 2020», που δημιουργήθηκε από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

Κατεβάστε την εφαρμογή