Συνέχεια στη Στοκχόλμη για Φιλιππίδη, Τεντόγλου και Κυριακοπούλου

Στη Στοκχόλμη θα γίνει την Κυριακή (10/6) το επόμενο Diamond League και για άλλη μία φορά θα έχει έντονο ελληνικό στοιχείο.

Ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Μίλτος Τεντόγλου συνεχίζουν τη διαδρομή τους και παράλληλα τη συγκομιδή βαθμών, ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου θα αγωνιστεί στο επί κοντώ, το οποίο έχει προστεθεί από τους διοργανωτές και δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Ο Φιλιππίδης δείχνει σε κάθε του αγώνα να βρίσκει ρυθμό και με σταθερά βήματα να ανακτά το χαμένο έδαφος από τον τραυματισμό, που τον άφησε πίσω το χειμώνα. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα στον τελευταίο του αγώνα στο Ινσμπουγκ ξεπέρασε τα 5,55 μ. με βροχή και στη Στοκχόλμη κυνηγά το κάτι παραπάνω. Οι Αρμαντ Ντουπλάντις (5,92 μ.), Πιοτρ Λίσεκ (5,85 μ.), Σον Μπαρμπέρ (5,92 μ.), και Σαμ Κέντρικς (5,84 μ.) είναι σε καλή κατάσταση και αναμένεται με ενδιαφέρον η συμμετοχή τους.

Την δεύτερη παρουσία του σε αγώνα Diamond League θα έχει την Κυριακή ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο πρωταθλητής μας θα είναι ανάμεσα σε κορυφαίους άλτες και θα επιδιώξει να προσεγγίσει άλματα πάνω από τα 8,00 μέτρα. ο 20χρονος έχει ήδη κάνει φέτος 8,19 μ., ενώ πριν λίγες ημέρες “προσγειώθηκε” στα 7,82 μ. στο Χένγκελο. Το δίδυμο Μανιόνγκα – Ετσεβαρία θα είναι και στη Στοκχόλμη και αναμένεται να προσφέρει για άλλη μια φορά μοναδικό θέαμα. Ο αθλητής από τη Ν. Αφρική πέτυχε φέτος 8,58 μ., ενώ ο νεαρός Κουβανός 8,53 μέτρα.

Το επί κοντώ των γυναικών στη Στοκχόλμης είναι εκτός των αγωνισμάτων diamond league, ωστόσο οι συμμετοχές είναι δυνατές. Εκτός από τη Νικόλ Κυριακοπούλου που έχει ήδη περάσει φέτος τα 4,72 μ. και έχει επιστρέψει σε μεγάλα ύψη, στον αγώνα θα πάρει μέρος η Σάντι Μόρις, που έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,88 μ., ενώ ξεχωρίζει και η Αντζέλικα Μπένγκστον από τη Σουηδία. Η Κυριακοπούλου, στο Οσλο θα κάνει τον έκτο της αγώνα στη σεζόν.

Κατεβάστε την εφαρμογή