Στεφανίδη και Παπαχρήστου στο Όσλο, Αναγνωστοπούλου στην Τσεχία

Η ευρωπαϊκή διαδρομή της Κατερίνας Στεφανίδη ξεκινάει την Πέμπτη στο Όσλο στον πέμπτο αγώνα της σειράς Diamond League στη σεζόν.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έρχεται στην Ευρώπη, προκειμένου να συνεχίσει τους αγώνες της στη θερινή περίοδο, με αποκορύφωμα φυσικά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Η ολυμπιονίκης του επί κοντώ δεν είναι ακόμη στην επιθυμητή κατάσταση, αφού ξεκίνησε αργά την προπόνηση της εξαιτίας τραυματισμού, με αποτέλεσμα να μην έχει βρει τον αγωνιστικό της ρυθμό. Σε κάθε περίπτωση το σημαντικότερο για εκείνη, είναι ότι πλέον κάνει τους αγώνες της δίχως πόνο, γεγονός που της επιτρέπει να κυνηγάει τη βελτίωση σε όλους τους τομείς. Η Στεφανίδη, η οποία έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,64 μ., θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις Σάντι Μόρις (4,88 μ.), Κέιτ Ναζγιοτ (4,71 μ.), Χόλι Μπράντσοου (4,70 μ.) και Αντζέλικα Σιντόροβα (4,60 μ.). Η 28χρονη μετά τον αγώνα του Όσλο θα έρθει στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσει στο Gala της Φιλοθέης (13/6).

Στο Οσλο θα βρίσκεται και η Βούλα Παπαχρήστου, που ψάχνει την ευκαιρία για μια καλή επίδοση, αφού ήδη έχει δείξει πως είναι σε καλή κατάσταση. Η αθλήτρια έχει κάνει με ευνοϊκό άνεμο 14,34 μ. στο τριπλούν, ενώ στα “Χανιά 2018” σημείωσε με κανονικές συνθήκες 13,93 μέτρα. Η Αμερικανίδα Τόρι Φράνκλιν (14,84 μ.), η ολυμπιονίκης Κατερίν Ιμπαργκουέν (14,80 μ.) και η Τζαμαικανή Κίμπερλι Γουίλιαμς (14,64 μ.) ξεχωρίζουν με βάση τις επιδόσεις τους.

Τους αγώνες της συνεχίζει και η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου. Η πρωταθλήτρια της δισκοβολίας, θα αγωνιστεί την Πέμπτη (7/6) στο μίτινγκ της Ευρωπαϊκής στην πόλη Τούρνοβ της Τσεχίας με στόχο τη βολή, που θα τη στείλει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.Η Αναγνωστοπούλου έχει φετινό ρεκόρ 59,42 μ., ενώ το όριο για τη διοργάνωση του Βερολίνου είναι 59,50 μέτρα.

Κατεβάστε την εφαρμογή