Το «Portarathlon» το Σαββατοκύριακο στη Νάξο

Η Νάξος μετράει αντίστροφα για τη διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων, με την ονομασία «Portarathlon» που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουνίου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στη Χώρα.

Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι Ελληνες Ανδρες και Γυναίκες των συνθέτων. Στο έπταθλο ξεχωρίζει η Στέλλα Τζικανούλα, η οποία έχει ατομικό ρεκόρ στο 5.337 β. από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί στη Νάξο στις 6-7 Ιουνίου του 2015.
Η 26χρονη ξεκίνησε δυνατά και τη φετινή σεζόν κερδίζοντας το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη με 5.319 β. Στον ίδιο αγώνα θα συμμετάσχουν ακόμη οι Εμμανουέλα Ιωακειμίδου (4.994 β.), Μελίνα Καστρινού (4.622 β.), Μαρία Ζαχαρούδη (4.741 β.) και Ιωάννα Τσάβα (4.189 β.).

Στους άνδρες υπάρχει μια δυνατή τετράδα Ελλήνων πρωταθλητών, η οποία υπόσχεται καλές επιδόσεις στο δέκαθλο.
Ο Παναγιώτης Μάντης, ο Παναγιώτης Πίτας, ο Κώστας Λογδανίδης και ο Γιώργος Στεφανής θα είναι παρόντες στη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στη Χώρα της Νάξου. Ο Παναγιώτης Μάντης είναι ο πρωταθλητής του δεκάθλου τα τελευταία χρόνια. Ο αθλητής του Πανιωνίου ΓΣΣ έχει ατομικό ρεκόρ 7.173β. από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συνθέτων στο Ινόβροτσλαβ της Πολωνίας στις 4 και 5 Ιουλίου του 2015.

Ο Κώστας Πήτας είναι τα τελευταία χρόνια στα μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα στο δέκαθλο, όπως και ο εξελίξιμος Κώστας Λογδανίδης. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή του Γιώργου Στεφανή (6.251 β.).

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν και δύο δυνατά ονόματα από την Ουκρανία. Πρόκειται για την Rimma Hordiyenko, που ξεκίνησε δυνατά τη χρονιά πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ στο έπταθλο με 5.762β. στο διεθνές μίτινγκ συνθέτων αγωνισμάτων στη Φλωρεντία στις 27 και 28 Απριλίου, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση και τον Vasyl Ivanitskiy, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ 7.801 βαθμούς.

Το «Portarathlon» διοργανώνουν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του ΕΟΤ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο site της διοργάνωσης.

Δείτε live αποτελέσματα

Δείτε τους αγώνες σε livestreaming

Κατεβάστε την εφαρμογή