70α Βενιζέλεια: Κυνηγάνε όρια και ρεκόρ

Φωτογραφία: eurokinissi

Στα Χανιά στρέφεται το ενδιαφέρον των φίλων του στίβου, αφού εκεί θα γίνει το Σάββατο η 70η στάση των Βενιζελείων. Πρόκειται για μία από τις ιστορικότερες διοργανώσεις, στη διάρκεια της οποίας έχουν σημειωθεί εξαιρετικές επιδόσεις.

Οι φετινοί αγώνες αποτελούν ευκαιρία για τους αθλητές και τις αθλήτριες να διεκδικήσουν τα όρια συμμετοχής για τις κορυφαίες διοργανώσεις, αλλά και νέα ρεκόρ, σε ένα στάδιο, που παραδοσιακά σημειώνονται καλές επιδόσεις.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη προέρχεται από το 11.27 της περασμένης εβδομάδας στα 100 μ. και πλέον είναι έτοιμη να κυνηγήσει μια σπουδαία επίδοση και στα 200 μέτρα. Η έμπειρη αθλήτρια, θα επιδιώξει να τρέξει κάτω από 23.20, προκειμένου να πιάσει το όριο για το Βερολίνο και στα 200 μέτρα. Με στόχο ένα νέο ατομικό ρεκόρ, αλλά και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Τάμπερε, θα συμμετάσχει στα 200 μ. η Άρτεμις Αναστασίου. Η νεαρή την περασμένη εβδομάδα στη Βάρη διένυσε την απόσταση σε 24.02, ενώ το όριο για Τάμπερε είναι 24.00.

Με στόχο το όριο για το Βερολίνο θα πάρει μέρος στα 400 μ. η Ειρήνη Βασιλείου. Η πρωταθλήτρια της παρατεταμένης ταχύτητας είναι σε καλή κατάσταση, κάτι που φάνηκε και από το 23.82 που σημείωσε στα 200 μ. στο διασυλλογικό πρωτάθλημα. Η Βασιλείου χρειάζεται μια επίδοση καλύτερη από 52.50, για να κλείσει θέση για την ομάδα.

Από την πολύ καλή εμφάνιση στη συνάντηση Αλμάτων προέρχεται η Λίλη Αλεξούλη, που στα Χανιά θα κυνηγήσει κάτι καλύτερο από το 6,55 μ., που σημείωσε στην Καλλιθέα με κανονικές συνθήκες. Η αθλήτρια έδειξε πως μπορεί να πετύχει επίδοση πάνω από τα 6,65 μ., που θα τη στείλει στο Βερολίνο.

Στα 200 μ. των Ανδρών ο Παναγιωτης Τριβυζάς θέλει να βρει τις συνθήκες που θα του δώσει το 20.65 και μαζί την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό, ενώ στα 100 μ. ο Μάκης Στεργιούλης και ο Κώστας Ζήκος θα κυνηγήσουν μέσα από το συναγωνισμό, μια καλή επίδοση.

Η Σοφία Υφαντίδου θα πάρει μέρος στον ακοντισμό, με βασικό στόχο μια βολή πάνω από το φετινό της 57,50 μ., ενώ στην άκρη του μυαλού της έχει και το όριο για το Ευρωπαικό Πρψτάθλημα (60,00 μ.).

Ο Τάσος Γαλαζούλας έδειξε την περασμένη εβδομάδα να βρίσκει ρυθμό, αφού πέτυχε φετινό ρεκόρ με 7,82 μ., ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται στον ίδιο αγώνα η συμμετοχή των Καψή και Μερτζανίδη. Στο τριπλού των Ανδρών ο Πάυλος Μπόφτσης με φετινό 16,37 μ. και ο Δημήτρης Τσιάμης με 16,30 μ., θα έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ στα 400 μ. καλές επιδόσεις θα κυνηγήσουν οι Κώστας Κουτσούκης, Γιώργος Λαμπρόπουλος και Νίκος Εμπέογλου. Στα Χανιά θα βρεθεί για να αγωνιστεί και η σπουδαία αθλήτρια του τριπλούν Ολγα Σαλαντούχα, που έχει ατομικό ρεκόρ 14,99 μ. και φέτος έχει προσγειωθεί στα 13,85 μέτρα.

 

Δείτε το πρόγραμμα και τις συμμετοχές πατώντας εδώ.

Στη διοργάνωση θα υπάρχει Livestreaming μετάδοση (δείτε εδώ)

Κατεβάστε την εφαρμογή