Καραλής και Μεγαλοοικονόμου διέκοψαν τη συνεργασία τους

Τη συνεργασία τους αποφάσισαν να διακόψουν ο Βασίλης Μεγαολοοικονόμου με τον πρωταθλητή του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή, ύστερα από έξι χρόνια κοινής επιτυχημένης διαδρομής.

Ο Καραλής ξεκίνησε στα 12 του να γυμνάζεται με τον έμπειρο προπονητή, με τον οποίο κατάφερε να φτάσει έως και την πέμπτη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών, το χειμώνα στο Μπέρμιγχαμ.

“Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, για όλα όσα καταφέραμε από κοινού αυτά τα χρόνια. Δίπλα του κατάφερα να γίνω καλός αθλητής και καλύτερος άνθρωπος. Στάθηκε δίπλα μου σε δύσκολες στιγμές και πανηγύρισε μαζί μου σε όλες τις χαρές. Καταφέραμε μαζί να κάνουμε τρία παγκόσμια ρεκόρ, να κατακτήσουμε μετάλλια και φυσικά την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ. Αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε χώρια, όμως αυτό δε σημαίνει πως οι σχέσεις μας δεν θα παραμείνουν το ίδιο καλές. Η χρονιά για εμένα έχει τελειώσει, αφού το σημαντικότερο είναι να γίνω καλά και να μη ρισκάρω κάποια υποτροπή στον τραυματισμό μου. Εχω μπροστά μου το χρόνο να δουλέψω και να επιστρέψω δυνατός”, είπε ο νεαρός αθλητής.

Από την πλευρά του Βασίλης Μεγαλοοικονόμου, δήλωσε: “Ο Εμμανουήλ είναι ένα χαρισματικό παιδί, ικανό να έχει συνέχεια και διάρκεια. Είμαι ευγνώμων που ήμουν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια και καταφέραμε μαζί να πετύχουμε τόσα σπουδαία πράγματα. Πλέον οι δρόμοι μας χωρίζουν. Η απόφαση αυτή δεν έχει καμία σχέση με τον τραυματισμό του. Είναι μια απόφαση που πάρθηκε από κοινού και αφορά κυρίως στο μέλλον του αθλητή. Του εύχομαι καλή συνέχεια σε ό,τι κάνει”.

Ο αθλητής σε συνεργασία με τον εθνικό προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα, αποφάσισε να συνεχίσει την προετοιμασία του με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Ανδρέα Τσώνη, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει και την εξαιρετική συνεργασία που ήδη είχε με τον Ουκρανό προπονητή, Βιτάλι Πετρόφ. Ο Καραλής βρίσκεται στο στάδιο αποκατάστασης από τον τραυματισμό, που αντιμετώπισε το χειμώνα κι έτσι δεν θα πάρει μέρος στους αγώνες της θερινής σεζόν. Πρόκειται για μια απόφαση που πάρθηκε σε συνεργασία με την ομοσπονδία και το ιατρικό επιτελείο της, προκειμένου ο αθλητής να γίνει απόλυτα καλά και να επιστρέψει δυνατός στην αγωνιστική δράση, την επόμενη σεζόν.

Κατεβάστε την εφαρμογή