Ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Μίλτος Τεντόγλου μετέχουν στο Diamond League της Ρώμης

Ο Κώστας Φιλιππίδης ξεκινάει τις εμφανίσεις του στους αγώνες Diamond League, την Πέμπτη (31/5) στη Ρώμη.

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ θα έχει την ευκαιρία να κάνει τον πρώτο του δυνατό αγώνα, δεδομένο του ότι ξεκίνησε τη σεζόν αργότερα απ΄ότι συνήθως, εξαιτίας του τραυματισμού, ο οποίος τον ταλαιπώρησε τον Μάρτιο.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα έχει κάνει δύο αγώνες, όπου ξεπέρασε τα 5,45 μ. και πλέον στη Ρώμη κυνηγάει να βρει επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων του. Σε αυτό θα τον βοηθήσει ο υψηλός συναγωνισμός, αφού εκεί θα είναι για να αγωνιστούν κορυφαίοι άλτες του επί κοντώ. Ανάμεσα σε αυτούς ο ολυμπιονίκης του Ρίο Τιάγκο Μπρας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Λονδίνου, Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ), αλλά και οι εξαιρετικοί Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία), Πάβελ Βογιεκόβσκι (Πολωνία) και Σον Μπαρμπέρ (Καναδάς).

Στην ίδια διοργάνωση θα πάρει μέρος και ο πρωταθλητής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου. Ο νεαρός αθλητής έχει πετύχει φέτος 8,19 μ., που είναι η δεύτερη επίδοση στην Ευρώπη και έχει δείξει πως σύντομα θα έχει την ευκαιρία να απειλήσει το ατομικό του ρεκόρ (8,30 μ.). Το μήκος στο Diamond League της Ρώμης θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, αφού θα γίνει με 11 αθλητές με τους επτά να έχουν φετινά άλματα πάνω από τα 8,00 μέτρα. Κορυφαίος όλων είναι ο Λούβο Μανιόνγκα (Ν. Αφρική) με 8,56 μ., ενώ ξεχωρίζουν ακόμη ο Τζεφ Χέντερσον (ΗΠΑ) με 8,44 μ., ο Γιαν Ετσεβαρία (Κούβα) με 8,40 μ., αλλά και ο Ρούσαλ Σαμααί (Ν. Αφρρική) με 8,39 μέτρα. Ο Τεντόγλου μετά την Ρώμη θα πάρει μέρος στο μίτινγκ, που θα γίνει στο Χένγκελο.

Κατεβάστε την εφαρμογή