Χανιά 2018: Δυνατό ξεκίνημα για την Πεσιρίδου

Με την Ελισάβετ Πεσιρίδου να πραγματοποιεί εξαιρετική κούρσα ξεκίνησε στα Χανιά η αθλητική συνάντηση, “Χανιά 2018”, στο στάδιο “Ελενα Βενιζέλου”.

Η πρωταθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου, παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρείται από ενόχληση στον προσαγωγό τερμάτισε τα 100 μ. εμπ. σε 13.13 (1,3) και έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να κυνηγήσει το 13.10, που θα της δώσει τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Η Πεσιρίδου ήταν νικήτρια, οριακά μπροστά από την Αναμάρια Νέστεριούτς (Ρουμανία), που πέτυχε επίσης 13.13 και την Ιβάνα Λούνκαρεκ (Κροατία), που ακολούθησε με13.36.

“Εφυγα καλά στην εκκίνηση ενώ με βοήθησε πολύ ο συναγωνισμός, καθώς η αθλήτρια από τη Ρουμανία μετά το τρίτο εμπόδιο πήγε να ανεβάσει ρυθμό και αυτό με κράτησε πολύ στην κούρσα. Είμαι καλά, παρά το γεγονός ότι ακόμη συνεχίζω και ενοχλήσει όχι τόσο όταν τρέχω, αλλά κυρίως όταν περπατάω”, είπε η Πεσιρίδου, που θα κάνει την επόμενη κούρσα της, την ερχόμενη εβδομάδα στα “Δρόμεια”.

Λίγο νωρίτερα στο επί κοντώ των Ανδρών, ο Τόμας Βέκστεν ήταν νικητής με 5,30 μ., ωστόσο αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν ο Αντώνης Σάντας, που ανέβηκε πάνω από τα 4,80 μ. και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιορ. Δεύτερος με 5,00 μ. ήταν ο Βαλεντίνος Νταμοτσίδης και τρίτος με την ίδια επίδοση ο Πέτρος Χατζίου.

Την ανοδική του πορεία συνεχίζει με συνέπεια ο Οδυσσέας Μουζενίδης, που ήταν νικητής στη σφαιροβολία με 18,72 μ., επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων με τη σφαίρα των Ανδρών, το οποίο ήταν 18,66 μ. και ανήκε στον ίδιο από τις 28 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. Ο αθλητής είχε δύο ακόμη μεγάλες βολές, οι οποίες όμως βγήκαν οριακά εκτός τομέα. Ο αθλητής το ερχόμενο Σάββατο θα αγωνιστεί στο μίτινγκ ρίψεων στο Χάλε της Γερμανίας. Δεύτερος με 18,42 μ. ήταν ο Τάσος Λατιφλάρι με 18,42 μ., ενώ ο Κυριάκος Ζώτος δεν κατατάχθηκε, αφού δεν είχε έγκυρη βολή,

“Φέτος είναι η τελευταία μου χρονιά στην κατηγορία των εφήβων και θέλω να την ολοκληρώσω με χαμόγελο. Αυτό για εμένα σημαίνει ένα μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20. Η προετοιμασία πηγαίνει πολύ καλά, την ερχόμενη εβδομάδα θα αγωνιστώ στο Χάλε”, είπε ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ.

Δείτε αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή