Δυνατά άλματα στο μίτινγκ “Χανιά 2018”

Δύο σπουδαίες κυρίες των αλμάτων, η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Βούλα Παπαχρήστου θα είναι παρούσες στο μίτινγκ “Χανια 2018”, που διοργανώνει ο Ελευθέριος Βενιζέλος, το Σάββατο (19/5) στο στάδιο “Ελενα Βενιζέλου” στα Χανιά.

Η Κυριακοπούλου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη διοργάνωση και ευελπιστεί να αφήσει το στίγμα της. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,64 μ. στη διάρκεια του Diamond League στη Ντόχα και ευελπιστεί πως στα Χανιά, θα μπορέσει να ανέβει ακόμη υψηλότερα. Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζουν ακόμη οι Ελένη Πόλακ, Κατερίνα Βαγενά και Στέλλα Λεδάκη.

Ιδιαίτερα γνώριμο είναι για την την Παπαχρήστου το στάδιο των Χανίων, στο οποίο έχει αγωνιστεί με επιτυχία, πολλές φορές στο παρελθόν. Η αθλήτρια το Γιώργου Πομάσκι, πριν λίγες ημέρες έκανε στο διασυλλογικό την πρώτη της παρουσία στο τριπλούν, όπου με την βοήθεια του ανέμου πέτυχε 14,34 μέτρα. Στα Χανιά, στον πρώτο δυνατό της αγώνα στη σεζόν, ευελπιστεί να βρει ένα μεγάλο άλμα, που θα την βάλει από νωρίς ψηλά στην κατάταξη της Ευρώπης. Η κορασίδα Σπυριδούλα Καρύδη έχει ήδη πετύχει πανελλήνια ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο με 13,11 μ. , στο σχολικό πρωτάθλημα, επίδοση που θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει στα Χανιά. Στο τριπλούν ξεχωρίζει ακόμη η Χριστίνα Αλβερτσιάν.

Το μήκος των Ανδρών θα είναι ένα από τα πιο γεμάτα αγωνίσματα του μίτινγκ. Ο Μίλτος Τεντόγλου στην περσινή διοργάνωση πέτυχε 7,92 μ. με ευνοϊκό άνεμο και 7,90 μ. με κανονικές συνθήκες, ωστόσο φέτος θέλει να ξεκινήσει με ακόμη καλύτερη επίδοση. Ο αθλητής στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη νέα σεζόν μετείχε πριν λίγες ημέρες στα Βεργώτεια, όπου πέτυχε 7,72 μέτρα. Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του Μιχάλη Μερτζανίδη, του σταθερού ενδεχομένως Ελληνα άλτη του μήκους, ενώ ξεχωρίζουν ακόμη οι Τάσος Γαλαζούλας, Νίκος Ξενικάκης, Νίκος Καψής, Άγγελος Ρούσος και Μάρκος Συρίγος. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν και οι έφηβοι Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης και Αλέξης Αργυρόπουλος, με τον πρώτο να έχει ήδη το όριο για το Τάμπερε και τον δεύτερο να το διεκδικεί.

Στο επί κοντώ Ανδρών ο Πέτρος Χατζίου θέλει να ξεκινήσει τη χρονιά με άλματα πάνω από τα 5,20 μ., ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία των νεαρότερων, του έφηβοι Γιάννη Ρίζου και των Αντώνη Σάντα και Σωτήρη Χύτα, που ανήκουν στην κατηγορία των παίδων.

 

Δείτε πληροφορίες από τη διοργάνωση εδώ

Κατεβάστε την εφαρμογή