Θέση εκκίνησης για τις ομάδες 4Χ100 μ. στα “Δρόμεια 2018”

Το πρώτο τεστ των εθνικών ομάδων 4Χ100 μ. Ανδρών και Γυναικών θα γίνει το Σάββατο (26/5) στους αγώνες “Δρόμεια” στη Βάρη.

Τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν έναν δυνατό αγώνα, σε μια διεθνή διοργάνωση με τη συμμετοχή τριών εθνικών ομάδων, κάτι που σημαίνει πως η επίδοση που θα πετύχουν θα ισχύσει για την ευρωπαϊκή κατάταξη, μέσα από την οποία θα γίνει η πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Η ομάδα των Ανδρών είναι ήδη σε τροχιά πρόκρισης, αφού κατέχει την 13η θέση στην κατάταξη – 16 ομάδες προκρίνονται με βάση το μέσο όρο των δύο καλύτερων επιδόσεων τους – ενώ οι γυναίκες χρειάζεται να κερδίσουν θέσεις, δεδομένο του ότι είναι στην 36η.

Η ομάδα των Ανδρών, αποτελούμενη από τους Λυκούργο Τσάκωνα, Κώστα Δουβαλίδη, Παναγιώτη Τριβυζά, Κώστα Ζήκο, Μάκη Στεργιούλη και Γιάννη Νυφαντόπουλο, θα τρέξει κόντρα στη Ρουμανία και την Ουκρανία, αλλά και την ελληνική ομάδα των Εφήβων. Η τετράδα της ομάδας Κ20 πλαισιώνεται από τους Σωτήρη Γκαραγκάνη, Γιάννη Γρανιτσιώτη, Βαγγέλη Καίκη και Σωτήρη Κομιανό- Γραββάνη.

Οι Μαρία Μπελιμπασάκη, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Ραφαέλα Σπανουδάκη, Γρηγορία Κεραμιδά, Κυριακή Σαμάνη και Κορίνα Πολίτη αποτελούν την εξάδα στις γυναίκες, ωστόσο η παρουσία της Μπελιμπασάκη στη διοργάνωση της Βάρης θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη, αφού ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού. Η ελληνική ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη με την εθνική ομάδα της Κύπρου και της Ρουμανίας. Θέση εκκίνησης θα πάρει και μικτή ομάδα των μικρότερων κατηγοριών. Οι κορασίδες Μαρκέλα Παπανδρέου και Λυδία Κριμιτσά μαζί με τις Νεάνιδες Βάγια Δάμπλια και Εμμανουέλα Καρυάμπα, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα δυνατό τεστ.

Οι εθνικές ομάδες 4Χ100 μ. Ανδρών και Γυναικών αναμένεται να κάνουν κοινή προετοιμασία στην Καλαμάτα, ενώ στο αγωνιστικό τους πρόγραμμα υπάρχει η συμμετοχή στους Μεσογειακούς Αγώνες, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, αλλά και η πιθανότητα συμμετοχής σε μίτινγκ στο εξωτερικό τον Ιούνιο.

Κατεβάστε την εφαρμογή