Η συνέντευξη για το Run Greece των Ιωαννίνων

O φετινός αγώνας Run Greece θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Ηπείρου την Κυριακή 20 Μαΐου και οι εκπρόσωποι των διοργανωτών και των φορέων που στηρίζουν την διοργάνωση,

έδωσαν συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 8 Μαΐου στην οποία παραβρέθηκε και ο Γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής.

Ο  Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας τόνισε ότι  «Το μαζικό δρομικό κίνημα ριζώνει στα Γιάννενα τα τελευταία χρόνια κι εμείς ως Δημοτική Αρχή είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι’ αυτό και η διεξαγωγή του Run Greece έπαιξε πολύ σπουδαίο ρόλο ώστε τα Γιάννενα να φιλοξενούν ανάλογες μεγάλες διοργανώσεις και θέλω να ευχαριστήσω  τον ΣΕΓΑΣ γι’ αυτό. Καλώ όλους τους Γιαννιώτες και Ηπειρώτες να συμμετάσχουν στον αγώνα υπενθυμίζοντας ότι η ομάδα με τις υψηλότερες επιδόσεις θα συμμετάσχει στον αγώνα που προηγείται του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής τόνισε πως «τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ένα μαζικό κίνημα στην Ελλάδα που έχει δημιουργήσει την συνήθεια να ασχολείται ο κόσμος με την άθληση όλο και περισσότερο. Είμαι περήφανος για τους αγώνες Run Greece που ο ΣΕΓΑΣ σχεδίασε και εξελίσσονται διαρκώς. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών για την μέχρι τώρα συνεργασία και διαβεβαιώνω  πως γίνεται προσπάθεια ώστε κάθε χρόνο να βελτιώνεται ο αγώνας» κατέληξε ο κ Σεβαστής.

Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου Νίκος Καττής έκανε λόγο για καθιέρωση του Run Greece ως θεσμού και τον χαρακτήρισε ως ένα πολύ σημαντικό αθλητικό αλλά και κοινωνικό γεγονός που προβάλλει την πόλη, τον Νομό Ιωαννίνων και όλη την Περιφέρεια.

 Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου Θανάσης Χασκής σημείωσε πως «το Run Greece Ιωαννίνων σηματοδοτεί σημαντικά πράγματα, αφού το ταξίδι του RUNGREECEξεκίνησε από τα Ιωάννινα .  Μετά το 2013 και μετά από το Πρώτο RunGreeceόλοι αλλάξαμε τρόπο σκέψης και εντάξαμε τον αθλητισμό στην καθημερινότητα μας και την  ζωή μας και επίσης η διάθεση για προσφορά και εθελοντισμό αυξήθηκε και στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο εκπρόσωπος της WIND στα Ιωάννινα Βασίλης Καλούδης, δήλωσε ότι «σταθερός μας στόχος είναι η στήριξη του αθλητισμού σε συνδυασμό με την προσφορά σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Δείχνουμε ποιοι είμαστε και φέτος θα προσφέρουμε για να δυναμώσουμε το έργο της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης τύπου ο κ. Καλούδης προσέφερε εκ μέρους της WIND το ποσό των 2.500 ευρώ στον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «ΤΟ ΑΝΘΟΣ» της Μονής Ντουραχάνη. Ο Σύλλογος ενισχύθηκε ύστερα από πρόταση της ομάδας Γυναικών της Περιφέρειας Ηπείρου που κέρδισε τον Τελικό του Run Greece 2017 στην κατηγορία των Γυναικών.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ,ο Ειδικός Γραμματέας ΣΕΓΑΣ Θανάσης  Ράπτης, ο αντιδήμαρχος Ιωαννιτών Παντελής  Κολόκας, ο Τεχνικός Διευθυντής του RUN GREECE ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  κ. Πλάτωνας και ο τεχνικός Ανάπτυξης Χάρης  Βαρυτιμίδης.

Οι εγγραφές για τους Αγώνες 5 και 10 χλμ. και τον Αγώνα Παιδιών στο Run Greece Ιωάννινα συνεχίζονται καθημερινά.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους  μέσω της ιστοσελίδας www.run-greece.gr και καθημερινά στο ισόγειο της Περιφέρεια Ηπείρου 9:00-13:00 και τις απογευματινές ώρες στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ στην Πλατεία Πύρρου .

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα www.run-greece.gr

Κατεβάστε την εφαρμογή