Φοβερή ελληνική παρουσία στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, φινάλε με τρία χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο (vid)

Τρία χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο κατάκτησε η ελληνική ομάδα στην τέταρτη και τελευταία ημέρα των αγώνων στίβου στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο Μαρακές.

Η Παναγιώτα Δόση στο ύψος, η Σοφία Κεσσίδη στη δισκοβολία και ο Αντώνης Σάντας στο επί κοντώ κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια, ενώ η Μαρίνα Ποργιοπούλου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 2.000 μ. στιπλ. Η Ελλάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον πίνακα των μεταλλίων με επτά χρυσά μετάλλια – εννέα το Μαρόκο -, ενώ είχε στο σύνολο 13 μετάλλια.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της σημερινής ημέρας ήρθε από τη Σοφία Κεσσίδη, που έστειλε το δίσκο στα 44,55 μ. και πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ σημείωσε την πρώτη διάκριση της σεζόν και πλέον ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας της.

Κάτι ανάλογο ισχύει για την Παναγιώτα Δόση, που χρειάστηκε άλμα στα 1,77 μ. για να πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο στο ύψος και πλέον κάνει σχέδια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18. Η ταλαντούχα αθλήτρια στη συνέχεια επέλεξε να μην δοκιμάσει υψηλότερα, καθώς ξεκίνησε βροχή ενώ είχε και μία μικρή ενόχληση στη μέση.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Αντώνης Σάντας στο επί κοντώ. Ο νεαρός αθλητής ανέβηκε πάνω από τα 4,70 μ. και κατέκτησε την πρώτη θέση. Κούρσα μεταλλίου έκανε η Μαρίνα Ποργιοπούλου στα 2.000 μέτρα. Η αθλήτρια από τις Σέρρες διένυσε την απόσταση σε 7.14.45. Καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Νίκος Κατραμάδος, ο οποίος ήταν έβδομος στο τριπλούν με 14,40 μέτρα.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των αγοριών ο Ζήσης Τζιαμούρτας ήταν όγδοος με 6.15.07. Στα 200 μ. ο Βασίλης Παπαμαργαρίτης τερμάτισε στην έβδομη θέση με 22.41, ενώ στα κορίτσια η Νοράγια Τζόνσον ήταν βιάστηκε στην εκκίνηση και ακυρώθηκε. Στα 400 μ. εμπ. η Ιωάννα Φουστέρη ήταν έβδομη με 64.93.

 

Κατεβάστε την εφαρμογή