Τέσσερα μετάλλια για την ελληνική ομάδα στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα για την ελληνική ομάδα, στη δεύτερη ημέρα των αγώνων στίβου στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο Μαρακές. Δύο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός της ημέρας για την χώρα μας, που πλέον έφτασε στα πέντε μετάλλια.

Η Ελίνα Τζένγκο κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή και με βολή στα 53,32 μ. στην έκτη και τελευταία της προσπάθεια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό. Η νεαρή αθλήτρια ήταν για μία ακόμη φορά εντυπωσιακή, αφού κατάφερε να αντιδράσει και να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ στον αγώνα στόχο. Το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο ήταν στα 100 μ. ο Γιάννης Γρανιτσιώτης και το επιβεβαίωσε. Ο αθλητής μετά το 10.48 και το 10.44 της χθεσινής ημέρας τερμάτισε σε 10.57 και κατέκτησε την πρώτη θέση.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε η Κωνσταντίνα Χάντζου στα 1.500 μ., όπου ήταν δεύτερη με 4.38.14 και έδειξε ότι είναι αθλήτρια, που μπορεί να σταθεί σε μια μεγάλη διοργάνωση. Σπουδαία διάκριση σημείωσε και η Ιωάννα Πανοπούλου, που ήταν τρίτη στα 800 μ. και με 2.13.45 κατέκτησε το πρώτο σημαντικό μετάλλιο της καριέρας της.

Την πέμπτη θέση κατέλαβε στο μήκος ο Αποστόλης Κούτουλας με 6,69 μ. (-0,1), ενώ στο ίδιο αγώνισμα η Δήμητρα Χανδρινού ήταν έβδομη με 5,49 μ. (-0,2). Καλή παρουσία και νέο ατομικό ρεκόρ για τον Γιώργο – Παναγιώτη Μαθιόπουλο, που ήταν όγδοος στα 1.500 μ. με 4.01.40.  Στο ύψος, ο Αλέξης Δογάνης ξεπέρασε το ατομικό του ρεκόρ με άλμα στα 1,96 μ. και κατέλαβε την έβδομη θέση στον τελικό.
Στον τελικό των χαμηλών εμποδίων προκρίθηκε η Ιωάννα Φουστέρη με 65.00, που ήταν η όγοδη επίδοση του ημιτελικού, ενώ στο ίδιο αγώνισμα ο Χρήστος Γκαράς, πέτυχε 57.28 και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση. Στα 800 μ. ο Σέργιος Διακοστεφανής τερμάτισε 10ος με 1.58.23. Η Σταυρούλα Κοσμίδου μετείχε στη σφυροβολία, ωστόσο δεν κατατάχθηκε, αφού έκανε τρεις άκυρες βολές.

Κατεβάστε την εφαρμογή