Επανεμφάνιση Μπατζάβαλη με βολή στα 85,46 μ.

 

Η πρώτη εμφάνιση του Πάρη Μπατζάβαλη στην αγωνιστική δράση από πέρυσι τον Ιούλιο συνοδεύτηκε από τη δεύτερη καλύτερη βολή της καριέρας του.

Ο αθλητής του Χρήστου Παπαδόπουλου σημείωσε 85,46 μ. και κατέκτησε την πρώτη θέση στο αγώνισμα στο φεστιβάλ ρίψεων “Μανώλης Μανωλόπουλος”, στη μία και μοναδική βολή που εκτέλεσε. Ο Μπατζάβαλης έπιασε το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου και έδειξε να έχει αφήσει πίσω του τα όποια προβλήματα τον ταλαιπώρησαν τους προηγούμενους μήνες. Ο 23χρονος θα συνεχίσει τους αγώνες του την ερχόμενη εβδομάδα στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα, ενώ στον προγραμματισμό του είναι να κάνει αρκετές εμφανίσεις στη σεζόν, μέσα από τις οποίες θα βελτιώνεται συνεχώς. “Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον τρόπο που ξεκίνησε η σεζόν και με τα μέτρα που ήρθαν στην πρώτη μου εμφάνιση. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στο διασυλλογικό, έπειτα θα πάρω μέρος στα Μάτσεια στην Κύπρο και στις 26/5 θα αγωνιστώ στους αγώνες ρίψεων “Κώστας Σπανίδης”. Στο Βερολίνο μπορώ να ελπίζω σε μια καλή παρουσία, ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συνεχίσω χωρίς προβλήματα τραυματισμών. Η υγεία μου ειναι το σημαντικότερο”, είπε ο έκτος αυτή τη στιγμή, ακοντιστής στον κόσμο.

Μετά την μεγάλη βολή του Μπατζάβαλη ξέσπασε μπόρα κι έτσι το αγώνισμα διακόπηκε για αρκετή ώρα, όπως και τα υπόλοιπα αγωνίσματα, που ήταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη. Σε καλές επιδόσεις φαίνεται να επιστρέφει φέτος η Βαγγελιώ Σοφάνη, που ήταν νικήτρια στη σφαιροβολία με 16,38 μέτρα. Στη δισκοβολία των Ανδρών νικητής ήταν ο Ιάσωνας Θανόπουλος με 55,18 μ. και ακολούθησε με 52,48 μ. ο Δημήτρης Δελής.

Με καθυστέρηση έγινε το αγώνισμα της σφυροβολίας των Ανδρών, αφού οι αγώνες διακόπηκαν λόγω της κακοκαιρίας. Ο Μιχάλης Αναστασάκης πραγματοποίησε την καλύτερη παρουσία, αφού έστειλε τη σφύρα στα 74,15 μ. και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ. Ο αθλητής έχει μπροστά του τη συμμετοχή στο Challenge της IAAF στην Οσάκα. Επηρεασμένη από την καταιγίδα και την καθυστέρηση που προκάλεσε ήταν και η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου, που βρέθηκε πολύ κοντά στο όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Η έμπειρη αθλήτρια έστειλε το δίσκο στα 59,42 μ. , μόλις οχτώ εκατοστά από το όριο για το κορυφαίο γεγονός. 

Τα αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή