Φοβερό πανελλήνιο ρεκόρ από τον Χρήστο Φραντζεσκάκη

Ο πρώτος Έλληνας έφηβος αθλητής που ξεπερνάει το φράγμα των 80,00 μ. στη σφυροβολία έγινε σήμερα ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στη διάρκεια του Φεστιβάλ Ρίψεων “Μανώλης Μανωλόπουλος” στην Τρίπολη.

 

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκακη έστειλε τη σφύρα στα 80,20 μ. στη διάρκεια της δεύτερης βολής του για να βελτιώσει αρχικά  το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας το οποίο ήταν 75,40 μ. και ανήκε στον Μιχάλη Αναστασάκη από τις 29/6/2013 και στην τρίτη του βολή ξεπέρασε εκ νέου τον εαυτό του με το 81,32 μετρα. 

Ο νεαρός αθλητής από την Κρήτη έγινε ο κορυφαίος αθλητής αυτή τη στιγμή στον κόσμο, ενώ έδειξε πως έχει κάθε λόγο να σκέφτεται τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Τάμπερε. Ο 18χρονος   ξεκίνησε τον  αγώνα του με  άκυρη  προσπάθεια, συνέχισε  με  τα  δύο  ρεκόρ  και στη  συνέχεια  επέλεξε  να ολοκληρώσει τον αγώνα του.

Μεγάλη βολή πέτυχε και ο δεύτερος στη σφυροβολία, ο Κώστας Ζάλτος, ο οποίος σημείωσε 72,30 μ., σημείωσε ατομικό ρεκόρ και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Τάμπερε. Ο νεαρός αθλητής του ΓΣ Μανδρών άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια της σεζόν, αφού η επίδοση του είναι η έκτη στον κόσμο.

Πολύ κοντά στο όριο για την ίδια διοργάνωση βρέθηκε και ο Ιάσωνας Μαχαίρας στη σφαιροβολία. Ο αθλητής είχε καλύτερη προσπάθεια στα 18,66 μ., με το όριο να έχει οριστεί στα 18,70 μ., επίδοση που είναι μέσα στις δυνατότητες του. Ο παμπαίδας Νίκος Πολυχρονίου αγωνίστηκε στη σφυροβολία Παίδων όπου ήταν νικητής με το εντυπωσιακό για την ηλικία του (15 ετών) 66,83 μέτρα. Ο γιος του παλιού πρωταθλητή στο αγώνισμα, Χρήστου Πολυχρονίου, άφησε στη δεύτερη θέση τον Χρήστο Χρυσομαλλίδη με 63,57 μ. και στην τρίτη τον Κώστα Ντουσάκη με 63,10 μέτρα.
Στη σφυροβολία κορασίδων νικήτρια ήταν η Παναγιώτα Φρίγγη με 60,80 μ. και δεύτερη η Μαρία Τοπούζη με 59,11 μέτρα, αμφότερες διεκδικούν το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, που είναι 61,50 μέτρα.

Τα αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή