Μεγάλη γιορτή στο Run Greece Ηρακλείου

Στο Ηράκλειο της Κρήτης έγινε σήμερα ο δεύτερος αγώνας της σειράς Run Greece με τη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων από το νησί και όχι μόνο.

Ο αγώνες που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και μεγάλο χορηγό τη WIND μεταμόρφωσε για μία ακόμη φορά την πόλη του Ηρακλείου σε αγωνιστικό χώρο. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και σε ό,τι αφορά την παρουσία του στους δρόμους και τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού.

Ο Γιώργος Ριζωνακης ήταν πρώτος στα 5χλμ. των Ανδρών με 17.08 και ακολούθησε ο Σταύρος Ζαγκάνας με 17.13 και ο Γιώργος Μαστοράκης με 17.15. Στις γυναίκες, το μεγάλο φαβορί, η Ελευθερία Πετρουλάκη δεν είχε κανένα πρόβλημα να τερματίσει πρώτη σε 18.08, σε μια κούρσα μάλιστα που επέλεξα να πάει σε χαλαρό ρυθμό. Στα 10χλμ. Ανδρών, πρώτος ήταν ο Θοδωρής Τσολάκης (34.05) και στις γυναίκες η Μαρίνα Αχλάτη με 43.24.

Η WIND μέσα από τον φετινό αγώνα στήριξε οικονομικά τον παιδικό ξενώνα το «Σπίτι των Αγγέλων».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που έκανε την εκκίνηση του αγώνα στα 5 χιλιόμετρα και την απονομή στις νικήτριες των 5 χιλιομέτρων ανέφερε για την μαζική συμμετοχή και την επιτυχία των αγώνων Run Greece:
«Η Κρήτη για άλλη μια φορά οργανώνει με επιτυχία μεγάλους, μαζικούς αγώνες αθλητισμού που προβάλλουν και προάγουν το αθλητικό πνεύμα, την αλληλεγγύη, τον πολιτισμό αλλά και τον τουρισμό. Είναι μια μεγάλη γιορτή για την νεολαία, για όλες τις ηλικίες, συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κρήτης, στους αθλητές, αθλήτριες, στους μεγάλους «πρωταγωνιστές» τα μικρά παιδιά, ευχαριστούμε όλους τους πολίτες τους εκατοντάδες εθελοντές αλλά και τους φορείς, υπηρεσίες που συμβάλλουν στην επιτυχία των αγώνων. Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που αγκαλιάσαμε και στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή, οι αγώνες έγιναν θεσμός με την στήριξη των πολιτών. Ο στόχος μας κάθε χρόνο είναι να έχουμε αθλητικές διοργανώσεις που θα αναδεικνύουν και θα προβάλλουν την Κρήτη στην Ελλάδα, στο εξωτερικό, και στο τομέα του αθλητισμού όπως γίνεται με τον τουρισμό και το πολιτισμό. Η Κρήτη συνεχίζει να «επενδύει» με επιτυχία στο τρίπτυχο, τουρισμός-αθλητισμός-πολιτισμός».
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, που έκανε την απονομή στους νικητές του αγώνα 10 χιλιομέτρων στις δηλώσεις του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία και του φετινού RUN GREECE και επεσήμανε τα πολλαπλά οφέλη της διοργάνωσης:


«Ως Δήμος Ηρακλείου, στηρίζουμε το RUN GREECE με τις υπηρεσίες και το έμψυχο δυναμικό μας, όπως στηρίζουμε κάθε εκδήλωση που προάγει τα αθλητικά ιδεώδη και θέτει την αξία της συμμετοχής πάνω από την νίκη. Επιπλέον, το RUN GREECE είναι ένας αγώνας μαζικού αθλητισμού που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και εναρμονίζεται απόλυτα με τη δική μας στόχευση, να φέρουμε τα οφέλη της άθλησης και της φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινότητα όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών. Το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας αλλά και φυλής αγκάλιασαν με τη συμμετοχή τους και την φετινή διοργάνωση, μας γεμίζει με ικανοποίηση αλλά και δημιουργεί και την υποχρέωση να γινόμαστε κάθε χρόνο και καλύτεροι.
Θέλω να συγχαρώ όσους εργάστηκαν σκληρά για την διεξαγωγή του RUN GREECE Ηράκλειο και έχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία του: Τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κρήτης, τους τοπικούς θεσμούς της Αυτοδιοίκησης, τους εργαζομένους του Δήμου και ασφαλώς τους εθελοντές μας για την καθοριστική συμβολή τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα χιλιάδες παιδιά που συμμετείχαν, βρισκόταν φέτος και προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης που έδωσε την εκκίνηση του αγώνα στα 10 χιλιόμετρα ανέφερε:
«Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, της νεολαίας, όλων των ηλικιών σήμερα στο Ηράκλειο. Το Run Greece ως αθλητικό γεγονός «γέννησε» και άλλα μεγάλα αθλητικά δρώμενα στο τόπο «κτίζοντας» το Ηράκλειο και τη Κρήτη ως αθλητικό προορισμό. Ευχαριστούμε όλους, συγχαρητήρια σε αυτούς που συμβάλλουν στην επιτυχία του αθλητικού θεσμού, τον κόσμο που αγκάλιασε το μεγάλο αυτό αθλητικό δρώμενο».
Ο μεγάλος χορηγός των αγώνων Wind στήριξε τον παιδικό ξενώνα «Το Σπίτι των Αγγέλων» αναδεικνύοντας και φέτος το κοινωνικό πρόσωπο του Run Greece Ηράκλειο. Στο σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» θα δοθεί το χρηματικό βραβείο της Wind, για την πρώτη θέση της ομάδας Run Greece της Κρήτης στον περσυνό τελικό των αγώνων στην Αθήνα.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν με τον τρόπο τους και οι πρωταθλητές Ειρήνη Βασιλείου και Λυκούργος Τσάκωνας, που ήταν οι προπομποί του παιδικού αγώνα.

Κατεβάστε την εφαρμογή