Δουβαλίδης και Μπανιώτης ξεχώρισαν στο διασυλλογικό πρωτάθλημα

Δύο αθλητές που έχουν κοινή πορεία στον αθλητισμό και μοιράζονται πολλές στιγμές εντός και εκτός σταδίων, ο Κώστας Δουβαλίης και ο Κώστας Μπανιώτης ξεχώρισαν στη σημερινή αγωνιστική δράση (όμιλος Δράμας) και έδειξαν πως είναι στη σωστή κατεύθυνση ενόψει της κορυφαίας διοργάνωσης, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Ο Κώστας Δουβαλίδης ξεκίνησε τη χρονιά με 13.41 (0,6) στα 110 μ. εμπ. που είναι μία από τις καλύτερες επιδόσεις της καριέρας του και έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε θέση να τρέξει γρήγορα στη σεζόν. Ο Δουβαλίδης έχει ήδη προγραμματίσει να τρέξει στις 18 Μαΐου στο μίτινγκ “Χανιά 2018”, ενώ είναι πιθανό μέσα στον Μάιο να κάνει τον πρώτο του εκτός συνόρων αγώνα. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα έχει ως στόχο της σεζόν τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Πολύ καλά ξεκίνησε τη χρονιά και ο Κώστας Μπανιώτης. Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου ξεπέρασε τα 2,24 μ., ωστόσο δεν επέλεξε να δοκιμάσει υψηλότερα, αφού ο χώρος του επέτρεπε άλματα μόνο με οχτώ διασκελισμούς. Ο Μπανιώτης έδειξε από το χειμώνα να βρίσκει το ρυθμό του και φαίνεται πως πολύ σύντομα στη σεζόν θα ξεμπερδέψει με το όριο (2,28 μ.) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Στους αγώνες της Θεσσαλονίκη ο Αντώνη Μάστορας έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά τα δυόμιση χρόνια απουσίας. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού ξεπέρασε τα 2,10 μ. και στη συνέχεια επέλεξε να δει τον πήχη στα 2,20 μ., ύψος που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει. Σε κάθε περίπτωση ο 27χρονος αθλητής έκανε το πρώτο βήμα επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους, σε επίπεδο ανάλογο τω δυνατοτήτων του. Η Σοφία Υφαντίδου ξεχώρισε στους αγώνες της Θεσσαλονίκης με τη βολή της στα 57,50 μ. στον ακοντισμό. Η έμπειρη αθλήτρια βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ και έδειξε πως πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να απειλήσει το 59,30 μ., που είναι το ρεκόρ της. Η Υφαντίδου επέλεξε φέτος να ρίξει το βάρος της στον ακοντισμό και φαίνεται πως είναι σε θέση να κυνηγήσει α 60,00 μ., που θα τη στείλουν σε ένα ακόμη Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ, στο πρώτο της σε ατομικό αγώνισμα. Καλό ξεκίνημα έκανε στον ίδιο όμιλο ο Κώστας Κουτσούκης, που ήταν νικητής στα 400 μ. με 47.94. Στη σφαιροβολία, ο έφηβος Οδυσσέας Μουζενίδης δεν δυσκολεύτηκε με τη σφαίρα των ανδρών και με 18.66 μ. ήταν νικητής έναντι του Κυριάκου Ζώτου (18,17 μ.) και Τάσου Λατιφλάρι (18.14 μ.). Στα 400 μ. δοκίμασε η 100άρα Γρηγορία Κεραμίδα και ήταν νικήτρια με 55.27, επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Μάλιστα ο Μουζενίδης, ο οποίος διανύει εξαιρετική σεζόν, βελτίωσε το ρεκόρ εφήβων με τη σφαίρα των ανδρών, αφού η προηγούμενη επίδοση ανήκε στον ίδιο με 18,46 μ. από τις 31/5/2017.  Η Κυρική Σαμάνη έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις του κλειστού, αφού άνοιξε τη σεζόν με 11.83 (0,2) στα 100 μ. και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ.

Ο Πάνος Τριβυζάς ξεχώρισε στον 5ο όμιλο στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, αφού έτρεξε τα 100 μ. σε 10.43 (0,3) σε μια κούρσα που εν έδειξε να πιέζεται. Ο Τριβυζάς στον προκριματικό του αγωνίσματος πέτυχε 10.36 με τον άνεμο, όμως, ευνοϊκό (3,5 μ.). Στα 100 μ. ο Γιάννης Γρανιτσιώτης προκρίθηκε στον τελικό, όμως, εκεί βιάστηκε να φύγει στο βατήρα και ακυρώθηκε. Ο αθλητής του Περικλή Χατζηαναστασια θα τρέξει σε δύο εβδομάδα 200 μ. στη δεύτερη ημέρα του Διασυλλικού πρωταθλήματος κι έπειτα θα αγωνιστεί στο μίτινγκ “Χανιά 2018”. Ο Πέτρος Κυριακίδης έκανε ντεμπούτο στη σεζόν με 47.82 στα 400 μ., σε μια κούρσα, όπου ακολούθησαν οι συναθλητές του Άρης Δρίτσας (48.95) και Αντώνης Αλεξανδρίδης (49,11). Στο τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης συνεπής στις υποχρεώσεις με το σωματείο του, ήταν νικητής με 15,78 μ., ενώ στα 1.500 μ. η Ανθή Κυριακοπούλου έδειξε σε καλή κατάσταση, αφού τερμάτισε σε 4.23.05.  Στο μήκος η νεάνιδα Χριστίνα Κωστή έδειξε και πάλι την καλή της κατάσταση και με άλμα στα 5,88 μ. (0,1) κατέλαβε την πρώτη θέση στον αγώνα.
Στην Πάτρα αγωνίστηκε η Δέσποινα Μουρτά, που ήταν νικήτρια στα 400 μ. με 55.35.

Δείτε εδώ αποτελέσματα (αναμένονται τα αναλυτικά αποτελέσματα όλων των ομίλων)

 

Κατεβάστε την εφαρμογή