Γιορτή στίβου και Run Greece στο Ηράκλειο την Κυριακή

Στην Κρήτη μεταφέρεται η αθλητική δραστηριότητα την Κυριακή 29 Απριλίου με την διεξαγωγή του 2ου αγώνα της σειράς του RunGreece 2018 που διοργανώνουν

η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. – Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κρήτης για 6η χρονιά.

Οι πρωταθλήτριες των 400μ Βασιλείου Ειρήνη, Βασιλείου Άννα και οι πρωταθλητές μας των 200μ Τσάκωνας Λυκούργος και Διάκος Γιώργος, θα είναι οι προπομποί του παιδικού αγώνα της Κυριακής, θα καλωσορίσουν τα παιδία στον αγώνα τους και θα τους δώσουν τον αγωνιστικό  ρυθμό στα πρώτα μέτρα.

Η γιορτή του Κρητικού Στίβου

Την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 28 Απριλίου, στην αίθουσα Μανόλη Καρέλλη (πρώην Ανδρόγεω), η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης θα διοργανώσει την καθιερωμένη «γιορτή του στίβου» με την βράβευση αθλητριών και αθλητών, που διακρίθηκαν την προηγούμενη χρονιά σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, προπονητών και σωματείων της Κρήτης. Επίσης θα τιμηθούν οι ομάδες Ανδρών και Γυναικών του RunGreeceτου νησιού, που διακρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης το 2017.

Στο Παγκρήτιο η καρδιά της διοργάνωσης

Σήμερα Παρασκευή (27/4) και από τις 17:00 θα ανοίξουν οι πύλες του Παγκρήτιου σταδίου, για να υποδεχτούν τους  χιλιάδες δρομείς και περιπατητές του Run  Greeceενώ στην θύρα 1 του Σταδίου θα παραλαμβάνουν τον αριθμό και το μπλουζάκι τους έως τις 20:00 και το Σάββατο από τις 10:00 μέχρι τις 20:00.

Στις 4.000 οι συμμετοχές. Υπάρχουν λίγες θέσεις ακόμη

Οι διοργανωτές ενημέρωσαν ότι είναι διαθέσιμος ένας μικρός αριθμός συμμετοχών και οι εγγραφές θα γίνονται μόνο στο Παγκρήτιο στάδιο την Παρασκευή 17.00 – 20.00 και Σάββατο 10.00 – 20.00 μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων θέσεων. Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 29 Απριλίου, ημέρα του αγώνα, δεν θα γίνονται εγγραφές.  

Κλειστοί οι δρόμοι

Απαγόρευση την Κυριακή 29/4 της κυκλοφορίας οχημάτων και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν στους δρόμους του παραλιακού μετώπου από το ύψος της οδού Σπύρου Μουστακλή μέχρι τον Άγιο Πέτρο από όπου θα περάσει το «ποτάμι» των χιλιάδων δρομέων και  περιπατητών (07.00 – 14.00)

Το πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ:

18.00: Η Γιορτή του Στίβου της Κρήτης (Αίθουσα Ανδρόγεω)

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ:

10.00:   Δρόμος 10χλμ Ανδρών-Γυναικών (Από έτος γέννησης 2002 και μεγαλύτεροι / μεγαλύτερες).
11.45:   Δρόμος Παιδιών 1.100μ Αγοριών και Κοριτσιών (Μαθητών/τριών  Δημοτικών Σχολείων Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξη και με έτη γέν. 2006 – 07 – 08).
12.00:   Δρόμος 5χλμ Ανδρών-Γυναικών (Από έτος γέννησης 2005 και μεγαλύτεροι / μεγαλύτερες).

Ειδικά για το 2018, η εκκίνηση όλων των αγωνισμάτων θα είναι  έξω από το Παγκρήτιο στάδιο (νότια πλευρά) στην οδό Σπύρου Μουστακλή και ο τερματισμός μέσα στον αγωνιστικό χώρο του Παγκρήτιου σταδίου.

Oι δρομείς έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ΕΝΑ μόνο αγώνισμα και μπορούν να διασχίσουν τις διαδρομές με όποιον τρόπο επιθυμούν τρέχοντας ή βαδίζοντας.

Όλοι οι αγώνες του RunGreece, όπως και του Ηρακλείου είναι πιστοποιημένοι και ενταγμένοι στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας

Πιστοποίηση3* (quality road race) απότηνπλατφόρμαrunning4all τηςΕυρωπαϊκήςΟμοσπονδίαςΣτίβουγιαταRun Greece! #RUNGREECE2018

http://www.european-running4all.org/en/events/run-greece-heraklion/

Κατεβάστε την εφαρμογή