Αλλαγές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 με στόχο τη διευκόλυνση μαθητών- αθλητών

Σε μια σειρά από αλλαγές στη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20, που θα γίνει 16-17 Ιουνίου στα Τρίκαλα, προχώρησε η ομοσπονδία.

Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε τροποποίηση του προγράμματος των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες πλέον συμπίπτουν χρονικά με τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20. Οι τροποποιήσεις στο αγωνιστικό πρόγραμμα αποσκοπούν στην διευκόλυνση των μαθητών – αθλητών, που προετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις και παράλληλα έχουν προκριθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας.

“Σύμφωνα με το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων, που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, διεξάγονται εξετάσεις την Παρασκευή 15/6 στα Γ.Ε.Λ. και το Σάββατο 16/6 και τη Δευτέρα 18/6 στα ΕΠΑ.Λ.
Ο ΣΕΓΑΣ εξέτασε αναλυτικά όλες τις προϋποθέσεις τροποποίησης της ημερομηνίας διεξαγωγής των αγώνων, για τη διευκόλυνση των μαθητών – αθλητών. Δυστυχώς λόγω της τελικής ημερομηνίας δηλώσεων συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 (Final Entries) στις 25/6, δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της ημερομηνίας διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, αλλά ούτε και η αμοιβαία αλλαγή με άλλο πρωτάθλημα, λόγω του ήδη προγραμματισμού των σωματείων για το σύνολο των πανελληνίων πρωταθλημάτων (αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία).
Η αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα δημιουργούσε πολλά περισσότερα προβλήματα και δυσκολίες στο σύνολο των σωματείων και στους αθλητές.
Για την όσο καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών – αθλητών τα αγωνίσματα του Σαββάτου θα διεξαχθούν μόνο με απογευματινό πρόγραμμα με ώρα έναρξης 16.00 και ώρα λήξης 22.00, με σύμπτυξη του ωρολογίου προγράμματος και με τις παρακάτω αναγκαίες προσαρμογές:
– Όλα τα αγωνίσματα δρόμων και κονίστρας θα διεξαχθούν απευθείας σε τελικούς ή σε τελικές σειρές, εκτός από τα 100 μ. Ε/Ν για τα οποία θα διεξαχθεί προκριματικός και τελικός.
– Για τα αγωνίσματα της Α΄ ημέρας μόνο, θα συμμετέχουν μόνο οι αθλητές – αθλήτριες οι οποίοι έχουν πετύχει τα όρια πρόκρισης τα έτη 2017 – 2018 ή τις προϋποθέσεις συμμετοχής το 2017 (δωδεκάδα και δεκαπεντάδα). Τα σωματεία σε αυτά τα αγωνίσματα δεν θα έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν και αθλητές – αθλήτριες οι οποίοι δεν έχουν πετύχει τα αντίστοιχα όρια πρόκρισης.
– Τα αγωνίσματα 10.000 μ. βάδην Ε/Ν, που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν την Α΄ ημέρα (Σάββατο) θα διεξαχθούν την Β΄ ημέρα (Κυριακή) το πρωί στις 08.00.
– Τέλος, τα απογευματινά αγωνίσματα της Κυριακής (Β΄ ημέρα του αγωνιστικού προγράμματος) θα διεξαχθούν από τις 17.00 έως τις 19.20, προκειμένου να συντομεύσει η επιστροφή των αποστολών στους τόπους διαμονής τους.

Είναι βέβαιο ότι οι παραπάνω προσαρμογές δεν θα λύσουν τα προβλήματα όλων των παιδιών που θα δίνουν εξετάσεις εκείνη την περίοδο.
Η προσπάθεια μας αποσκοπεί στο να περιορίσει στο μέτρο του δυνατού τις δυσκολίες, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των μαθητών-αθλητών στο Πρωτάθλημα”.

Κατεβάστε την εφαρμογή