Το kids athletics επιστρέφει δυναμικά στο Πεδίο του Άρεως

Στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, στο Πεδίο του Άρεως, μεταφέρεται από την Τετάρτη (18/4, 11.00) η δράση του προγράμματος Kids Athletics.

Η Περιφέρεια και ο ΣΕΓΑΣ στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν υπογράψει το 2017, προχωρούν στην υλοποίηση του προγράμματος για τις σχολικές περιόδους 2017-2018 και 2018-2019. Χιλιάδες παιδιά Δημοτικών σχολείων θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον στίβο και να αναδείξουν το ταλέντο, σε ένα χώρο, στο Πεδίο του Άρεως, που αποκτά και πάλι ζωή και μπαίνει στην καθημερινότητα των Αθηναίων.

Σημείο αναφοράς θα είναι η πλατεία Πρωτομαγιάς, από την οποία θα περνούν κάθε Τρίτη (09.00-11.00 και 11.00-13.00) 250 παιδιά δημοτικών σχολείων της Αττικής, τα οποία μάλιστα θα μεταφέρονται στο πάρκο με ευθύνη της Περιφέρειας. Η ανταπόκριση από τα σχολεία είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα να έχει ήδη κλείσει το πρόγραμμα μέχρι και τον Οκτώβριο! .

“Είναι σημαντική η επισημοποίηση συνεργασίας με την Περιφέρεια, η οποία έχει δείξει έμπρακτα πως στηρίζει τον αθλητισμό τόσο μέσα από το Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο, όσο και με το κλειστό της Παιανίας. Η συνεργασία αυτή επεκτείνεται και αφορά πλέον στο kids athletics, στο πρόγραμμα που υλοποιείται στη χώρα μας από το 2008 με μεγάλη επιτυχία. Για μία σεζόν, το 2014-2015 το πρόγραμμα εντάχθηκε στην ύλη των Δημοτικών σχολείων, ωστόσο δεν δόθηκε συνέχεια από το Υπουργείο Παιδείας. Το κενό αυτό ήρθε να καλύψει τώρα η Περιφέρεια, που θα δώσει την ευκαιρία σε παιδιά πολλών σχολείων της Αττικής να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα σε ένα φυσικό περιβάλλον, στο Πεδιο του Άρεως. Σκοπός του Kids Athletics είναι να φέρει τα παιδιά κοντά στο στίβο με έναν απλό και διασκεδαστικό τρόπο. Ο στίβος έχει αγωνίσματα για όλα τα παιδιά, δεν περισσεύει κανένας”, είπε η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε η Περιφέρεια και ο ΣΕΓΑΣ στα γραφεία της πρώτης.

Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας, Σπύρος Πάντζας, τόνισε: “Μετά την επιτυχημένη συνεργασία στον Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας, ξεκινά την Τετάρτη (18/4) το πρόγραμμα kids athletics. Το πρόγραμμα θα υλοποιείται κάθε Τρίτη 9.00 με 11.00 και 11.00 με 13.00 για τις σχολικές περιόδους 2017-18 και 2018-2019 και σκοπός του είναι να καταστήσει δημοφιλή τα αγωνίσματα του στίβου. Παράλληλα μας δίνετε η ευκαιρία να αναδείξουμε ένα σπουδαίο σημείο της πόλης, το αναγεννημένο Πεδίο του Άρεως”.

Ο εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνας Κυπριανίδου, Ανδρέας Θεολόγου, δήλωσε: “Το πρόγραμμα είναι σημαντικό, καταρχήν γιατί τα σχολειά της Αττικής θα έχουν την ευκαιρία να μετέχουν σε μια αθλητική δραστηριότητα. Το δεύτερο αφορά στην προσπάθεια μου κάνουμε να ανακατατάξουμε το πεδίο του Άρεως. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης μετέχοντας σε μια αθλητική δραστηριότητα. Στόχος μας είναι να δοθεί και πάλι το Πεδίο του Άρεως στον κόσμο και νομίζω πως σταδιακά θα το επιτύχουμε”.

Τέλος ο τεχνικός ανάπτυξης της ομοσπονδίας και υπεύθυνος για το Kids Athletics, Στέφανος Ματάκης, είπε: “Το Kids Athletics είναι ένα πρόγραμμα το οποίο αποδεδειγμένα φέρνει τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό. Αυτό είναι κάτι που πλέον το βλέπουμε από τις εγγραφές στα σωματεία μας, αλλά και την αυξημένη παρουσία των παιδιών στους αναπτυξιακούς αγώνες. Το πλεονέκτημα του είναι πως σπάει τη μονοτονία του στίβου, αφού έχει ομαδικό χαρακτήρα, ενώ στο σύνολο τους οι μετέχοντες είναι νικητές. Παράλληλα είναι ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να γίνει παντού. Από την Τετάρτη θα έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε το Πεδίο του Άρεως, ένα πάρκο που είναι παραμελημένο κυρίως στη συνείδηση του κόσμου. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια για τη νέα αυτή συνεργασία”.

Το πρόγραμμα ξεκινάει την Τετάρτη (18/4) στις 11.00 και θα συνεχιστεί κάθε Τρίτη (09.00 – 11.00 και 11.00- 13.00) μέχρι το τέλος της σχολικής σεζόν. Μάλιστα σε αυτό θα συμμετάσχουν και δύο ειδικά σχολεία.

Κατεβάστε την εφαρμογή