Ο Σύνδεσμος Προπονητών Β. Ελλάδος περιμένει την αντίδραση της πολιτείας

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματική τη ρύθμιση για την εισαγωγή αθλητών σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ εξέδωσε ο Σύνδεσμος Προπονητών Β.Ελλάδας.
Αναλυτικά
“Η προ ημερών απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε ότι τα κίνητρα για τους αθλητές, που προέρχονται από τις διακρίσεις τους, σύμφωνα με το άρθρο 34 του Νόμου 2725/99 ότι είναι αντισυνταγματικά, δεν ήταν σύμφωνη  όμως με την ηθική ανταμοιβή των αθλητών που προσέφεραν, προσφέρουν και θα προσφέρουν μεγάλες επιτυχίες στον Ελληνικό Αθλητισμό, κοπιάζοντας ατέλειωτες ώρες στα γήπεδα για να εκπροσωπήσουν τα γαλανόλευκα χρώματα με ψυχική και σωματική επιβάρυνση.
Οι διακριθέντες αθλητές που επιτυγχάνουν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας κάνοντας χρήση της μοριοδότησης από την πολιτεία, το πραγματοποιούν καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων και δεν στερούν από άλλους υποψήφιους φοιτητές την εισαγωγή τους.
Σε μια «σκληρή» εποχή στην πατρίδα μας και απέναντι σε ένα ”αντιαθλητικό” εκπαιδευτικό σύστημα, οι νέοι μας αντιμετωπίζουν και το φάσμα της κατάργησης του μοναδικού κινήτρου που τους απέμεινε προκειμένου να συνεχίσουν τον αθλητισμό.
Καλούμε άμεσα το ΥΠ.Π.Ε.Θ., το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Γ.Γ. Αθλητισμού , οι οποίοι ανέδρασαν ομολογουμένως με την απαραίτητη υπευθυνότητα , να αναδιοργανώσουν και να ενισχύσουν έμπρακτα τον Σχολικό και Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, αφού αυτή θα είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία”.

Κατεβάστε την εφαρμογή